Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Nonstop internetkávézó nyílt Budapesten

2001.09.06. 10:19
Az amerikai tulajdonú, Izraelben már 4 üzletből álló cybercafé - vagy ahogy ők fogalmaznak: "internet shop" - láncolatot üzemeltető Private Link International hazai leányvállalata, a Private Link Hungary Kft. tegnap megnyitotta Budapest legnagyobb, nonstop üzemelő nyilvános internetkávézóját a József körút 52. szám alatt.
A József körút és a Baross utca sarkán, a McDonalds mellett megnyílt üzlethelyiségben jelenleg 86 darab DELL Pentium III munkaállomás várja a látogatókat 15 inches LCD-monitorokkal, a gépek számát a későbbiekben 120-ra kívánják bővíteni. Az eszközöket és a shop informatikai kialakítását a HumanSoft Kft. végezte, az 1 MB/sec kapacitású internetkapcsolatot az eTel Magyarország alternatív telekommunikációs társaság biztosítja. Az internetkávézó emeletén kapott helyet további tíz elkülönített, az eBroker internetes tőzsdei kereskedési rendszerhez történő ingyenes hozzáférést biztosító munkaállomás. A befektetés teljes összege eléri a százmillió forintot.

Regionális terjeszkedést terveznek

A Private Link International kelet-európai terjeszkedésének következő állomásai Prága és Bécs (120-120 terminállal), amelyet az év végéig kívánnak megvalósítani. A Private Link internetkávézóiban a nap huszonnégy órájában előre vásárolt kártyával, másodperc alapú elszámolással lehet internetezni, illetve egyéb, az internethez kapcsolódó szolgáltatásokat igénybe venni.

A tel-avivi internet shop
Az 1999 júliusában alapított eTel Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Ausztriában és Magyarországon nyújt vállalati telekommunikációs szolgáltatásokat, Magyarországon az alternatívok forgalmából tíz százalékkal részesedik. A létesítmény megnyitóján Balogh Attila, az eTel Magyarország ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: meggyőződése, hogy minden magyarországi távközlési szolgáltatónak kötelessége támogatni a hazai internetkultúra kibontakozását.

Az Index által fejlesztett eBroker az Inter-Európa Bankcsoport 2000 májusában indított internetes tőzsdei kereskedési rendszere, amely a befektetési döntések meghozatalát online információszolgáltatással támogató pénzügyi portálon keresztül érhető el. Az oldal látogatóit napi rendszerességgel frissülő tőkepiaci hírek, kommentárok, valamint a bankcsoport elemzői által készített elemzések várják.

Az 1989-ben alapított Humansoft Kft. a DELL legnagyobb forgalmazója Magyarországon, teljes körű szolgáltatást nyújt a DELL rendszerek értékesítése, szervize és a rendszerintegráció és tanácsadás területén. A központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó intézmények számára minősített szállító Humansoft forgalma 2000-ben 3,76 milliárd forint volt, kilencven munkatársat foglalkoztat.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft