Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

A mobilcégek ráfizetnek a számhordozásra

2004.04.23. 08:27
A mobilszolgáltatók szerint az ügyelek általános elégedettsége miatt alig néhány százalékuk vált szolgáltatót, ezért a számhordozásból származó bevétel nem fedezi majd a szolgáltatás kiépítési költségeit.
A legnagyobb hajlandóságot a szolgáltató változtatására a 15-29 éves korosztály, a felsőfokú végzettségűek, illetve bizonyos típusú középosztálybeli családok mutatják, de az elvándorló ügyfelek aránya mindössze néhány százalék körül lesz majd, ami nem fedezi a szolgáltatás bevezetésével kapcsolatos költségeket, derül ki a TNS Hungary felméréséből.

A számhordozhatóság miatti ügyfélmozgások az adatok szerint a Westel, illetve a Pannon GSM táborából a Vodafone felé mutatnak. Mindazonáltal a váltások rendkívül alacsony száma miatt, rövid távon, valószínűleg a legfiatalabb hazai mobilcégre sem lesz komoly hatással a számhordozás bevezetése.

Még abban az esetben is, ha a váltó ügyfelek mindegyike egy szolgáltatóhoz vándorolna, annyira alacsony lenne az előfizetők számának növekedése, ami nem fedezhetné a számhordozás bevezetésére szolgáltatónként elköltött közel egymilliárd forintot. A rendkívül alacsony váltási arány elsősorban az ügyfelek jelenlegi szolgáltatójukkal való magas elégedettségi szintjére vezethető vissza.

Az előfizető nyer

Ma mindenki arról beszél, melyik szolgáltató mit nyer majd a számhordozáson, az előfizető mindenképpen nyer, mondta tegnap Ove Fredheim, a Pannon GSM nemrégiben kinevezett vezérigazgatója. Kiemelte: a cég fókuszában a bevétel és a nyereségesség növelése marad a fő cél, de a vezetés nem békülhet ki a csökkenő piaci részesedéssel. Arra azonban, hogy mekkora részt akar visszanyerni, konkrét számot nem mondott. A Pannon GSM piaci részesedése a múlt év eleji 38-39 százalékról, az idén februárra 35,5 százalék alá csökkent.

A számhordozás utáni tarifaköltség-számítás megkönnyítésére minden időben és minden hálózatban - beleértve a vezetékest is - egységes, 30 forintos percdíjú havidíjas csomagot vezet be a Pannon GSM, jelentette be tegnap Drozdy Győző vezérigazgató-helyettes. Hozzátette: ennél a tarifacsomagnál az ügyfélnek nem kell figyelnie, hogy az általa hívott szám időközben hordozottá vált-e.  • Vennék
  • Hírek