Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Simó lett a T-Com vezére

2006.09.20. 14:41
Június közepétől Simó György megbízott vezetőként irányította a T-Com-ot, szerdától végleges a pozíciója.

A T-Online mellett a T-Com vezetésével is Simó Györgyöt bízta meg a Magyar Telekom (MT) Igazgatósága - tudatta a cég honlapján szerdán.

Simó, a T-Online Magyarország Zrt. vezérigazgatója eddig az MT vezetékes szolgáltatások üzletágaként működő T-Com üzletágvezető-helyetteseként is funkcionált. A T-Com élén június 15-től megbízott vezetőként állt.

A közlemény szerint Simó György a T-Online vezérigazgatójaként eredményesen vezeti a T-Com legdinamikusabban növekvő üzleti területét, az internet divíziót. Kiemelt szerepet játszott a szélessávú internet ugrásszerű elterjesztésében, és az Origo pozíciójának elérésében is.

Tilosból a tuttiba


Simó 2000-ben, még a Matávnet vezérigazgató-helyetteseként
A Magyar Telekom szájtján olvasható önéletrajz szerint Simó György 1997-ben végzett az ELTE szociológia szakán. Egyetemi tanulmányai közben ösztöndíjjal a New York-i New School for Social Research főiskola szociológia szakán tanult. 1991-ben alapítója, műsorvezetője, később kuratóriumi elnöke a Tilos Rádiónak, míg 1996-tól 1998-ig az AMARC-EUROPE, az Európai Közösségi Rádiók Szövetségének alelnöke. 1999-től a MATÁVnet programigazgatója, majd 2000-ben a MATÁV Csoport Internet-stratégiájának kidolgozását végző projekt egyik vezetője.

2000. április 1-től a MATÁVnet Kft. vezérigazgató-helyettese, ügyvezetője, majd szeptember 1-től a vállalat (2001. május 2-tól Axelero Internet Rt.) médiáért, stratégiáért és kommunikációért felelős általános vezérigazgató-helyettese. 2002. júliusától az Axelero Internet Rt. Igazgatótanácsának tagjává választották. 2003. november 1-től az Axelero Internet, 2005. május 6-tól pedig a T-Online vezérigazgatója, a T-Com vezetőjének helyettese és az T-Com Internet Szolgáltatások Divíziójának vezetője.

Az MT igazgatósága döntött arról is, hogy Klaus Hartmann helyett Thilo Kuscht nevezi ki az MT gazdasági vezérigazgató-helyettesévé.

Thilo Kusch közel öt éve dolgozik a Deutsche Telekom Csoportnál, mostani kinevezését megelőzően a Deutsche Telekom befektetői kapcsolatokért felelős ügyvezető alelnöke volt. Korábban részvényelemzőként és tanácsadóként dolgozott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?