Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Simó lett a T-Com vezére

2006.09.20. 14:41
Június közepétől Simó György megbízott vezetőként irányította a T-Com-ot, szerdától végleges a pozíciója.

A T-Online mellett a T-Com vezetésével is Simó Györgyöt bízta meg a Magyar Telekom (MT) Igazgatósága - tudatta a cég honlapján szerdán.

Simó, a T-Online Magyarország Zrt. vezérigazgatója eddig az MT vezetékes szolgáltatások üzletágaként működő T-Com üzletágvezető-helyetteseként is funkcionált. A T-Com élén június 15-től megbízott vezetőként állt.

A közlemény szerint Simó György a T-Online vezérigazgatójaként eredményesen vezeti a T-Com legdinamikusabban növekvő üzleti területét, az internet divíziót. Kiemelt szerepet játszott a szélessávú internet ugrásszerű elterjesztésében, és az Origo pozíciójának elérésében is.

Tilosból a tuttiba


Simó 2000-ben, még a Matávnet vezérigazgató-helyetteseként
A Magyar Telekom szájtján olvasható önéletrajz szerint Simó György 1997-ben végzett az ELTE szociológia szakán. Egyetemi tanulmányai közben ösztöndíjjal a New York-i New School for Social Research főiskola szociológia szakán tanult. 1991-ben alapítója, műsorvezetője, később kuratóriumi elnöke a Tilos Rádiónak, míg 1996-tól 1998-ig az AMARC-EUROPE, az Európai Közösségi Rádiók Szövetségének alelnöke. 1999-től a MATÁVnet programigazgatója, majd 2000-ben a MATÁV Csoport Internet-stratégiájának kidolgozását végző projekt egyik vezetője.

2000. április 1-től a MATÁVnet Kft. vezérigazgató-helyettese, ügyvezetője, majd szeptember 1-től a vállalat (2001. május 2-tól Axelero Internet Rt.) médiáért, stratégiáért és kommunikációért felelős általános vezérigazgató-helyettese. 2002. júliusától az Axelero Internet Rt. Igazgatótanácsának tagjává választották. 2003. november 1-től az Axelero Internet, 2005. május 6-tól pedig a T-Online vezérigazgatója, a T-Com vezetőjének helyettese és az T-Com Internet Szolgáltatások Divíziójának vezetője.

Az MT igazgatósága döntött arról is, hogy Klaus Hartmann helyett Thilo Kuscht nevezi ki az MT gazdasági vezérigazgató-helyettesévé.

Thilo Kusch közel öt éve dolgozik a Deutsche Telekom Csoportnál, mostani kinevezését megelőzően a Deutsche Telekom befektetői kapcsolatokért felelős ügyvezető alelnöke volt. Korábban részvényelemzőként és tanácsadóként dolgozott.