Alfréd
-2 °C
2 °C

Nyílt rendszereket javasol az Intel alelnöke

2001.06.29. 10:39
Kapcsolódók (1)
Az e-business világában zajló verseny továbbra is arra készteti majd a vállalatokat, hogy számítástechnikai filozófiájukat átalakítva, a merev egyedi rendszerekről rugalmas és nyitott platformokra álljanak át - mondta el Mike Splinter, az Intel elnökhelyettese a New York-i Technology Exchange Week rendezvényt megnyitó beszédében. Splinter szerint az internetes és e-business struktúra kiépítése még ma is gyerekcipőben jár. Az igazgató azt is elmondta, hogy cége júliusban készül bevezetni a Pentium 4 processzor 1,8 és 1,6 GHz-es változatait.
Az új "macroprocessing" modell segítségével az internetes vállalkozások lépést tarthatnak a gyors és mélyreható piaci változásokkal, és fenn tudnak maradni az egyre élesedő versenyben, mondta Mike Splinter, az Intel elnökhelyettese és nemzetközi értékesítési és marketingtevékenységért felelős igazgatója a New York-i Technology Exchange Week című szakmai rendezvény szerdai megnyitóján elmondott vitaindító beszédében.

A macroprocessingé a jövő

Mike Splinter
A "macroprocessing" az a működési modell, amely az Intel definíciója szerint a mikroprocesszorokra jellemző méretgazdaságosságot, csúcsteljesítményt és innovatív szellemet az új internetes vállalatok igényeire és lehetőségeire alkalmazza. Splinter meglátása szerint az e-business világában zajló verseny továbbra is arra készteti majd a vállalatokat, hogy számítástechnikai filozófiájukat átalakítva, a merev egyedi rendszerekről olyan rugalmas és nyitott platformokra álljanak át, amelyek a nagygépes környezetek feldolgozási teljesítményét a PC-k sokoldalúságával és internetes csatlakoztathatósággal ötvözik.

"Az informatikai üzletág konjunktúraciklusainak váltakozása ellenére még ma is elmondható, hogy az internetes és e-business struktúra kiépítése gyerekcipőben jár" - jelentette ki Splinter. "Ha a piaci szereplők teljes körűen ki akarják aknázni az elektronikus üzletvitelben rejlő előnyöket, a technológiai vállalatoktól olyan olcsóbb és rugalmasabb, nagy teljesítményű számítástechnikai megoldásokat szállítását kell megkövetelniük, amelyek nem teszik kiszolgáltatottá őket egyetlen szállítóval szemben."

Jönnek a 0,13 mikronos processzorok

Splinter külön előadásban számolt be az Intel 0,13 mikronos feldolgozási technológiájával kapcsolatos új fejleményekről. Az innovatív eljárással kisebb méretű, ám alacsonyabb fogyasztás mellett, magasabb teljesítményszint elérésére képes processzorokat lehet előállítani. Az Intel idén májusban kezdte meg a 0,13 mikronos technológiára épülő Intel Pentium III processzorok szállítását, a szintén e módszerrel készülő Pentium III processzor mobil eszközökhöz kifejlesztett, 1 GHz feletti sebességű változatát (III-M) pedig ez év utolsó negyedévében kívánja bevezetni. A Tualatin kódnevű processzorokat ultranagy adatsűrűségű kiszolgálókba valamint alkalmazási szerverekbe egyaránt beépítik. Az Intel ezen kívül első, 0,13 mikronos eljárással előállított flash termékeit is piacra kívánja dobni a negyedik negyedévben.

Az Intel júliusban készül bevezetni a Pentium 4 processzor 1,8 és 1,6 GHz-es változatait. Splinter szerint eddig 17 szerver- és munkaállomás gyártó készített Itanium-alapú rendszert, az idén pedig mintegy 25 gyártó összesen több mint 35 modellel jelenik meg a piacon.