Buda, Richárd
-2 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Sírköveken reklámoznának egy konzoljátékot

2002.07.19. 10:00
Az Acclaim Entertainment hajlandó fizetni azoknak a hozzátartozóknak, akik elhunyt családtagjuk sírkövén elhelyezik a cég új játékát reklámozó táblácskát.
Nevük közlésének kizsarolására képtelen véleményalkotók szerint az Acclaim reklámsírköve mérföldkő az ízléspusztulás izgalmas történetében. A temetőkezelő szervezetek, tőlük szokatlanul, minden pátosztól mentesen arra az álláspontra helyezkedtek, hogy nem.

Fraggeljen éltében, nyugodjon békében!

A New York-i székhelyű Acclaim az Ananova megkeresésére megerősítette, hogy PlayStation 2-höz újított ShadowMan 2 című játékukat valóban kegyeleti kontextusban szándékozzák népszerűsíteni.

Főként azért gondoltak erre a marketingmódszerre, mert a játék maga rendkívül ölős és félelmetes. ShadowMan valójában egy élőhalott New York-i rendőr, aki főleg voodoo-mágia-alapú fegyverekel küzd az ördög ellen.

Hol sírjaink domborulnak

A kültéri hirdetők helyi szervezete közölte, a sírkőreklám kültéri reklámnak minősül, így engedélyköteles, engedélyt pedig nem fognak kapni. A marketingtől az anglikán egyház is elzárkózott: közleményükben sajnálkozásukat fejezték ki amiatt, hogy azt hitték a művirágvita lezárultával már nem kell izlésregulációba bocsátkozniuk, de tévedtek.

A PlayStation 2 gyártója, a Sony nem kívánta kommentálni játékfejlesztő üzleti partnere kezdeményezését. Az Acclaim londoni szóvivője azonban azt nyilatkozta, hogy ajánlatuk kedvező fogadtatásra talált, főleg a szegényebbek között, akik a felajánlott összeget jobb temetésre szerették volna fordítani. A szóvivő cáfolta, hogy az egész csak az Acclaim cinikus médiahackje.