Aliz
6 °C
14 °C

Sírköveken reklámoznának egy konzoljátékot

2002.07.19. 10:00
Az Acclaim Entertainment hajlandó fizetni azoknak a hozzátartozóknak, akik elhunyt családtagjuk sírkövén elhelyezik a cég új játékát reklámozó táblácskát.
Nevük közlésének kizsarolására képtelen véleményalkotók szerint az Acclaim reklámsírköve mérföldkő az ízléspusztulás izgalmas történetében. A temetőkezelő szervezetek, tőlük szokatlanul, minden pátosztól mentesen arra az álláspontra helyezkedtek, hogy nem.

Fraggeljen éltében, nyugodjon békében!

A New York-i székhelyű Acclaim az Ananova megkeresésére megerősítette, hogy PlayStation 2-höz újított ShadowMan 2 című játékukat valóban kegyeleti kontextusban szándékozzák népszerűsíteni.

Főként azért gondoltak erre a marketingmódszerre, mert a játék maga rendkívül ölős és félelmetes. ShadowMan valójában egy élőhalott New York-i rendőr, aki főleg voodoo-mágia-alapú fegyverekel küzd az ördög ellen.

Hol sírjaink domborulnak

A kültéri hirdetők helyi szervezete közölte, a sírkőreklám kültéri reklámnak minősül, így engedélyköteles, engedélyt pedig nem fognak kapni. A marketingtől az anglikán egyház is elzárkózott: közleményükben sajnálkozásukat fejezték ki amiatt, hogy azt hitték a művirágvita lezárultával már nem kell izlésregulációba bocsátkozniuk, de tévedtek.

A PlayStation 2 gyártója, a Sony nem kívánta kommentálni játékfejlesztő üzleti partnere kezdeményezését. Az Acclaim londoni szóvivője azonban azt nyilatkozta, hogy ajánlatuk kedvező fogadtatásra talált, főleg a szegényebbek között, akik a felajánlott összeget jobb temetésre szerették volna fordítani. A szóvivő cáfolta, hogy az egész csak az Acclaim cinikus médiahackje.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?