József, Bánk
-7 °C
0 °C

Megvették a legsikeresebb magyar játékfejlesztő stúdiót

2007.06.05. 11:34
Néhány év alatt Európa egyik vezető fejlesztőjévé vált a stratégiai játékok piacán, most pedig egy dinamikusan fejlődő német kiadóba olvad be a Panzers-sorozattal hírnevet szerzett magyar Stormregion stúdió.

A német központú 10Tacle játékkiadó vállalat megvette az egyik legnagyobb és legsikeresebb magyar játékfejlesztő céget, a Stromregiont. A Békés megyéből indult csapat (innen a név, Stormregion = Viharsarok) 2001-ben vicces rajzfilmszerű stratégiai játékkal, a S.W.I.N.E.-nal mutatkozott be a játékpiacon, majd 2004-ben a tankos-világháborús Codename Panzers elsöprő sikerével robbant be a világ élvonalába. A stúdió mára 95 fősre nőtt, és játékaikkal (Panzers Phase 2, Rush for Berlin, vagy a készülő Panzers Cold War) a stratégiai játékok európai piacának egyik meghatározó szereplőjévé vált.

Az új tulaj


Rush for Berlin

A vevő 10Tacle mindössze két éve alakult, és elsősorban a hiperrealisztikus autószimulátor GTR (és két folytatása, a GT Legends, és a GTR2) sikere emelte Európa legfontosabb játékkiadói közé. A németországi központjuk mellett fejlesztőstúdiót tartanak fenn Szlovákiában, Belgiumban, Szingapúrban és Angliában, a pc mellett foglalkoznak mobiltelefonos és konzolos játékokkal is.

A Stormregion-felvásárlás anyagi részletei nem kerültek nyilvánosságra, de a céggel együtt a kiadó birtokába kerültek a Codename Panzers név jogai, és a csapat játékfejlesztői környezete és grafikus motorja, a Gepard is.