Laura, Alida
15 °C
32 °C

Fogyóban a sulinetes termékek

2003.12.09. 16:38
Még harminc napig lehet a Sulinet Expressz program keretében játékvezérlőt, játékkonzolt, projektort és digitális videokamerát vásárolni, ezek az eszközök ugyanis lekerülnek a támogatott termékek listájáról. A többi eszközt sem könnyű beszerezni, mivel a boltokat szinte teljesen kifosztották a vásárlók.
A Sulinet Expressz programot koordináló testület, a Projekt Tanács kedden törölte a program keretében értékesíthető termékek közül a laptop hordtáskát, a játékvezérlőket, a játékkonzolokat, a projektorokat és a digitális videokamerákat. A négy minisztérium képviselőiből felálló Projekt Tanács keddi ülésén elfogadta a Sulinet Expressz II. pályázat dokumentációját.

Mivel a változtatás csak harminc nap múlva lép hatályba, ezek a termékek most még támogatással is megvásárolhatóak. Elméletileg. A vásárlás gyakorlati megvalósítása egyáltalán nem könnyű, mivel számos boltban hiánycikk a sulinetes termék.

Akadozó ellátás

Rakos Krisztina, az Office Depot marketing igazgatója az Indexnek elmondta: a legnagyobb problémának az év végére kialakult rossz áruellátást tartják, pedig mindenki tudta, hogy a karácsonyt megelőző időszak lesz a legerősebb a sulinetes igények terén.

"A disztribútorok egyszerűen nem képesek kielégíteni a kiskereskedők megrendeléseit. Természetesen az Office Depot áruházaiban felvesszük az igényeket és amint bejött az áru azonnal értesítjük a vevőket erről" - mondta el az Indexnek az igazgató.

Kipakolták a boltot

Az eBolt online áruháza rögtön azzal fogadja az érdeklődőket, hogy a Sulinet Expressz program keretében már nem tudnak újabb megrendeléseket fogadni ez évi szállításra. Néhány sulinetes termék azonban maradhatott a raktáruk valamely eldugott sarkában, ugyanis legutóbbi látogatásunkkor a korlátozás nem volt érvényes a HP Photosmart 935 digitális kamerára, a Canon i450 tintasugaras nyomtatóra, az LG GSA-4040B DVD íróra és az Acer egyik LCD monitorára.

Saját termék van

Gálfi István, a Qwerty Computer ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, hogy a boltjuk reggeltől estig tele van, és csak megfeszített erővel tudják kiszolgálni a vásárlókat. A konzorciumi termékekre már nem tudnak új rendelést felvenni, jelenleg a több héttel ezelőtti rendeléseket próbálják teljesíteni.

Az általuk forgalmazott sulinetes termékekben, például a Qwerty számítógépben és Olympus kamerában nincs hiány, azok többnyire azonnal kaphatók.

A méret nem számít

A karácsonyi felfordulás néhány nagy multinacionális céget is érzékenyen érintett, a HP például korábban levette a támogatott termékek listájáról a Photosmart 735 digitális kamerát, mert a hatalmas érdeklődés miatt nem tudták időben teljesíteni a megrendeléseket. Most már a Photosmart 635 kamerát és az iPAQ h2210 tenyérszámítógépet is csak két-három hetes szállítási határidővel szállítják, tehát elképzelhető, hogy ezek már csak jövőre érkeznek meg a vásárlóhoz.