Minőségi lesz a Sulinet Expressz

2005.04.19. 18:39
Az Oktatási Minisztérium kedden visszavonta a második Sulinet Expressz pályázatot, tehát a program jelenlegi változata június 30-án leáll. Ezzel egy időben kihirdettét a harmadik sulinetes pályázatot, és új feltételek szerint a beszállítóknak országos értékesítési hálózattal kell rendelkezniük és mindegyik boltban foglalkozniuk kell a garanciális problémákkal. Lehet majd hitelre vásárolni, de egyelőre nem tudni, hogy milyen termékeket.

Az OM nagy hangsúlyt fektet az ügyfelek minőségi kiszolgálására, ami különösen hasznos lehet, ha az új programmal a számítógéppel még nem rendelkező, az informatikához talán kevésbé értő embereket veszi célba. A kiírás szerint az értékesítőnek foglalkoznia kell minden szavatossági és jótállási problémával, és nem utasíthatja vissza a visszavitt termék átvételét. A pályázónak pedig - aki csak a termék gyártója vagy forgalmazója lehet - szerviztámogatást kell biztosítania.

Komfortos szolgáltatás

A felhasználói élmény fokozása érdekében a magyar nyelvű termékleírásnak legalább olyan részletesnek kell lennie, mint a nem magyar nyelvűnek, és a pályázónak a saját szájtján kell elérhetővé tennie az friss driverek letöltési helyére mutató linkeket, illetve szoftver esetén a licencszerződés magyar nyelvű változatát. Még olyan kényelmi szolgáltatásokat is elvár az OM, hogy a tíz kilogrammnál súlyosabb termékek javítása vagy hétköznap napközben a vásárló otthonában történjen, vagy gondoskodjanak az ingyenes el- és visszaszállításról.

A pályázóknak országszerte legalább száz értékesítési ponttal kell rendelkezniük, minden megyeszékhelyen legalább eggyel, a fővárosban pedig legalább hárommal, így garantáltan nem kell majd sokat utazni a vásárláshoz.

Lesz hitel

A pályázónak meg kell állapodnia egy vagy több bankkal a hitelnyújtásról, és az OM a pályázatok elbírálásánál figyelembe veszi a finanszírozási lehetőségek számát, elérhetőségét, valamint a teljes hiteldíjmutatókat is. A megújuló programban forgalmazható termékek körét május 10-én teszik közzé az Oktatási Minisztérium a szájtján.  • Tippek
  • Hírek