Valér
4 °C
8 °C

Tesco gazdaságos szoftverközpont Indiában

2005.01.06. 14:13
A Tesco úgy döntött, hogy alaposan bevásárol Indiában. Az informatikai központból az online pénzügyi műveleteket és más üzleti folyamatokat irányítanak majd.
A brit Tesco szupermarket hálózat az indiai Bangaloréban nyitott szoftverközpontot, és az idén hétszázhetven szakembert terveznek alkalmazni. A központban a számítógépes folyamatirányítás mellett online pénzügyi műveleteket is végeznek. Az indiai központ Dél-Korea, Thaiföld és Közép-Európa áruházait látja el. A Tesco egyébként világszerte háromszázharminc ezer főt foglalkoztat, kétezernégyszáz áruháza van.

A Tesco nemzetközi igazgatója szerint a konszern több helyszín megvizsgálása után döntött India mellett. A munkahelyeket a nagy-britanniai Cardiffból, Dundee-ból és Welwyn Garden City-ből telepítik át, a feleslegessé vált dolgozók a Tescón belül máshol kapnak munkát, leépítés nem lesz.

Szeretik Indiát

A társaság azt is tervezi, hogy a jövőben több indiai terméket vásárol. Tavaly hetvenmillió dollár értékű árut szereztek be Indiában, az idén ez negyvennégy százalékkal növekszik.

Az utóbbi időben több multinacionális vállalat telepítette Indiába az informatikai feladatok elvégzését. Bangalore az egyik legnagyobb központ, a térségre az összes indiai kihelyezésből (outsourcing) származó 12,5 milliárd dolláros bevétel harminckét százaléka jut.