Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Jön a Tesco gazdaságos szoftver

2006.10.02. 11:52
Olcsó dinnye, akciós zokni, most meg jönnek a gazdaságos szoftverek, azaz hamarosan a Tesco és a Microsoft versenytársak lesznek.

Hatféle szoftvercsomag lesz kapható a Tesco áruházaiban, például irodai szoftverek, biztonsági rendszerek, cédéíró és képszerkesztő programok. A boltlánc szerint a húsz angol fontnál, azaz nagyjából nyolcezer forintnál többe kerülő szoftverek drágák, ezért náluk mindegyik csomag ennél olcsóbban lesz kapható. A hétfői bejelentés jól megmutatja, hogy az erőszakos terjeszkedő Tesco miként próbál a kajabizniszen kívüli területeken is piaci részesedést szerezni.

Egyáltalán nem meglepő a lépés, hiszen Magyarországon is van már Tesco benzinkút, és az áruházakban a horgászcsaliktól kezdve az autógumiig szinte minden kapható. A briteknek ezen kívül pénzügyi szolgáltatást, biztosítást, telefonvonalat és internetszolgáltatást is kínál az áruházlánc.

A BBC információi szerint a Formjet szoftvercég segítségével adják ki a Tesco márkanévű programokat, amelyek eleinte csak száz angliai boltban jelennek meg. A Formjet jelenlegi szoftverportfoliója itt látható.

A Tesco 31,4 százalékos piaci részesedésével messze megelőzi a briteknél második helyezett Asdát (16,4 százalék) és a harmadik Sainsburyt (15,9 százalék). Az Egyesült Királyság szoftverpiaca körülbelül 8,5 milliárd fontos a Tesco szerint, a cég aktuális fél éves profitja több mint egymilliárd font elemzők szerint.