Tudja le ingyen a karácsonyt!

2008.12.02. 11:03
Tudja, mennyivel többet ér egy rossz könyvnél egy jó böngésző? Egy avas csokinál egy állapotfelmérésen átesett bicikli? Egy lila nyakkendőnél a megfelelő arányban adagolt szeretet vagy gyűlölet? Remek karácsonyt rendezhet, ha senkire sem költ semmit. Megmutatjuk, hogyan.

Miközben nyakunkon a gazdasági világválság, és lassan Budapesten is brókerek potyognak az égből, a lakosság tovább költ. A kereskedők szerint valamivel még többet, mint az elmúlt években, aminek az újévi kijózanodás után katasztrofálisak lehetnek a következményei: a válság előtt ajándékozási spirálba kerülő lakosság majd nem tudja visszafizetni a karácsonyra felvett hiteleit, ezért mindenki utcára kerül, a bankok csődbe mennek, így nem kapnak kölcsönt a vállalkozások, még többen mennek csődbe, úgyhogy végül ott ücsörgünk majd az utcán egy nagy halom ajándékon.

Arról nem is beszélve, hogy a pulóver úgyis nagy lesz, a könyvet már olvasta a rokon, semmi szüksége zellercentrifugára és a jobb híján viccből megvett vibrátorszopó automatának sem örül majd a nagypapa. Megy minden a következő évi Mikulásgyárba, hogy a magyarországi éhezőknek átlag két kávéfőzőjük és három precíziós pontosságú lézeregerük legyen.

Ebben a helyzetben az adekvát ajándék nemhogy olcsó, hanem egyenesen nem kerül semmibe. Sőt, ingyen van!

Összegyűjtöttük a legjobb ötleteket, amik eszünkbe jutottak, de persze van még számtalan lehetőség, úgyhogy ne legyen rest! A cikk olvasása után kattintson ide, és küldje el ingyenes ajándékötletét! Csináljunk mozgalmat, számoljunk le azzal, hogy bármi is van a fa alatt!

Adjon böngészőt!

Lehet, hogy az Internet Explorer piaci részesedése magas, de attól még nem jó. Viszont ideális alap az ingyenes ajándékhoz: középkorú, vagy annál idősebb rokona ugyanis valószínűleg ezt a böngészőt használja, pedig a piacon van egy rakás jobb program is. Csak fel kell rá hívni a rokon figyelmét. Ezt a következőképp teheti meg: egy postán, ahol sok a toll, ráírja a Firefox, az Opera, a Safari vagy a Chrome url-jét egy ingyenesen beszerzett szórólapra (amennyiben a gazdag karácsony képzetét akarja kelteni, írja a lapra egyszerre mind a négyet, igaz, így a 2009-es, 2010-es és a 2011-es ajándékötletet is ellövi), majd a papírt helyezze a fa alá. Még jobb ötlet emailben elküldeni az url-t, és akkor át sem kell menni karácsonyra, amivel megspórolja a benzinköltséget, vagy kevesebb energiát kell étellel pótolnia, amennyiben gyalog szándékozott menni.

Szeretetet

Mosolyogjon rokonaira, ölelgesse őket, ültesse ölébe a nagypapát és puszilgassa egész este, mondjon szépeket, simogassa, masszírozza családtagjait, meséljen vicceket, táncoljon, rajzoljon szívecskéket, írjon kedves üzeneteteket a számítógép képernyővédőjére, egyszóval mézédes ragacsban áztatva tegye felejthetetlenné estét!

A legtökéletesebb karácsonyi ajándék a szeretet, egyrészt mert bármikor lehet arra hivatkozni, hogy ez az ünnep nem a drága ajándékokról, hanem az érzelmekről szól, másrészt meg a szeretet ugye olyan, hogy ha osztják, csak több lesz belőle.

Éppen ezért a mostani ínséges időkben tekintheti akár remek befektetésnek is a szeretetet, kiemelten magas látra szóló kamattal, garantált profittal. Ha karácsony során megfelelő mennyiségű szeretetet sikerül felhalmoznia, akkor komolyan meggazdagodhat, amikor véget ér a recesszió, és 2009-ben de legkésőbb 2010-ben újra beindul a világgazdaság motorja. Mivel a pénz nem boldogít, az emberek bármennyit megadnak majd önnek egy kis szeretetért.

Gyűlölet

Remek alternatíva a szeretetre a gyűlölet, amennyiben ön nem annyira kedves lény, mint inkább egy bunkó paraszt: ebben az esetben nehezére eshet az ünnepen átívelő kedvesség, jobban teszi, ha nem is próbálkozik vele. És lássuk be: vagy egy rakás rokon, akikkel ugyan tartjuk a kapcsolatot, összejárunk velük évente egyszer, de a szál fenntartása egyszerűen nem éri meg azt a két-háromezer forintot, amit minden évben ajándékokra kell költeni. Legjobb lesz tehát, ha megszabadulunk ezektől az emberektől.

A gyűlöletkarácsony amúgy is a legkényelmesebb módszer: hívjuk fel nem kívánt rokonunkat, és valami légből kapott indokkal küldjük el a francba! Egy hónapig garantált a mosolyszünet, úgyhogy az ajándékozást megúsztuk, de ha szerencsénk van, a rokon elgondolkozik a hallottakon, és bár nem érti majd, mi bajunk vele, újévben különféle ajándékokkal próbál majd kiengesztelni bennünket. Ebben az esetben engedjünk a nyomásnak, és tanulva az esetből, 2009 december első napjaiban megint küldjük el a büdös francba a családtagot.

Katalógusok

Az ingyenesen terjesztett papíráruval átütő sikert lehet elérni. Gondoljunk csak az Arany oldalakra: szép is, vastag is, hasznos is, benne van az egész világ. Vagy ott vannak a Kisokosok, amikkel telibe találhatjuk bármelyik rokonunk igényeit. Például amikor az újévben a karácsonyi hó olvadásakor beázik a tető, ugyan mit tehet a családi házban élő rokon? Hát felüti az ajándékba kapott Kisokost, és kikeresi belőle a legközelebbi Tetőfedő bádogost! Lassan megtérülő ajándék ez, aminek értékét talán nem képesek elsőre felmérni a rokonok, éppen ezért megtörténhet, hogy a szórólapba csomagolt Kisokos kibontása után kivágják önt az utcára, de biztos lehet benne, hogy legkésőbb áprilisban oltárt emelnek a tiszteletére a lakás legdíszesebb pontján.

Guberáljon!

Vadásszon a lomtalanításokra, vívjon közelharcot a kamionokkal és székekkel érkező hiénákkal, guberálja össze a gazdagok levetett holmiait! Ha szerencséje van, a Rózsadombon plazmatévét, véletlenül kidobott Opel Astrát és 120 négyzetméternél kisebb lakásokat talál a lomok közt, amiket aztán kedvére elajándékozhat rokonainak.

Ingyenes kerékpárbeállítás és állapotfelmérés

Nincs ehhez mit hozzátenni. Ön aggódik rokonai biztonságáért, ezért fontosnak tartja, hogy a legzordabb téli mínuszokban is biztonságos biciklivel vágjanak neki az országútnak. Vigye el családtagját a biciklivel együtt valamelyik akciót hirdető kerékpárboltba, és biztos lehet benne, hogy egész életre szóló vérségi kapcsolat szövődik önök közt.

Termékbemutatóval egybekötött vidéki utazás

Tekintsünk most el attól, hogy út közben meg kell hallgatni egy 17 órás előadást a Elektor 2000 vattamatracok öregedésgátló hatásairól, egészségmegőrző képességeiről, arról, hogy 299 ezer forint plusz áfáért soha vissza nem térő alkalmunk nyílik arra, hogy végre BOLDOGGÁ tegyük az életünket. Koncentráljunk csak a kalandra. Hát ki ne örülne annak, ha rokonától ausztriai kirándulást kapna karácsonyra ajándékba? Csak annyi a dolga, hogy a postaládába dugott szórólapról lekaparja a termékbemutató-szót (merészebbek ragasztott angyalokkal takarhatják el a szalonképtelen karaktereket), és máris kész a drága ünnepi meglepetés. Rokona csak út közben jön rá, hogy át lett verve, amin jókat mulat majd, és kedves sms-eket küld majd önnek a határ túloldaláról. Puszi!  • Hírek
  • Árfolyam