József, Bánk
-7 °C
0 °C

A TVNet megpróbálta megszerezni a Drávanet felhasználóit

2003.06.06. 15:54
A TVNet csütörtökön azt javasolta a Drávanet ADSL-előfizetőinek, hogy térjenek át hozzá, ha nem akarnak hónapokig elérés nélkül maradni, a Drávanet internetelérését ugyanis nemfizetésre hivatkozva kikapcsolták. Pénteken kora délután a két cég vezetői közti tárgyalás eredményeképpen a status quo fenntartásával normalizálódott helyzet. Az érintett 1200 pécsi ADSL-felhasználó csak kapkodja a fejét.
Csütörtökön délután a TVNet Kft. szerződésszegésre hivatkozva beszüntette alvállalkozói partnere, a pécsi központú Drávanet mintegy 1200 ügyfele számára az ADSL-elérés biztosítását. A TVNET közleményében a Drávanet "fizetési kötelezettségeinek elmulasztására" hivatkozott.

A TVNet a honlapján és a hirtelenjében felállított információs vonalon arról tájékoztatta a hoppon maradt felhasználókat, hogy péntek délutánig ideiglenes hozzáférést biztosít számukra, viszont mindenkinek el kell döntenie, hogyan képzeli el az internetre csatlakozást.

Át lehet térni

A TVNet pénteken délelőtt az oldalaira tévedő Drávanet előfizetőknek közel sem önzetlenül azt javasolta, hogy térjenek át hozzá, ha nem akarnak hónapokig elérés nélkül maradni. A cég információs vonalán egy fiatalember lapunknak egyenesen azt állította, hogy a Drávanet kivonult erről a szolgáltatási területről.

Néhány keresztkérdés után azonban kiderült, hogy a vonal túlsó végén egy megbízott külső cég alkalmazottjával beszélünk, aki a gyorsan aktualitásukat vesztő közlemények felolvasásán túl információval nem tudott szolgálni.

Rendezik a helyzetet

A Drávanet csütörtökön este cáfolta, hogy a TVNet jogosan indított volna ellene felszámolási eljárást. Biztosította az előfizetőit, hogy pénteken rendezik a műszaki problémákat, és ezt követően zavartalan lesz a szolgáltatás.

A cég vezetői pénteken testületileg a fővárosba utaztak, hogy a másik szolgáltatóval tisztázhassák a helyzetet.

Minden marad a régiben

A vezetők közti tárgyalások eredményeképpen a két cég közös közleményt adott ki, melyen túl egyelőre nem kívánják kommentálni a helyzetet. A közlemény szerint a "szolgáltatások biztonsága érdekében" az ADSL-végberendezéseket biztosító Matáv közreműködésével megbeszéléseket kezdtek. Ezek lezárása június végéig várható. Ezen kívül nem mulasztanak el elnézést kérni az elmúlt napokban okozott kellemetlenségekért.

A két cég megállapodása alapján azoknak a felhasználóknak, akik az egy napig tartó bizonytalanság alatt átléptek a TVNet-hez, viszont a Drávanettel is érvényes szerződésük van, júniusban a TVNet küld számlát.