Melinda, Vivien
-4 °C
3 °C

Elbocsátások a magyar Vivendinél

2003.06.13. 16:41
Péntek délután olyan hírek kezdtek terjedni az interneten, melyek szerint csütörtökön elbocsátottak körülbelül 70 közép- és felsővezetőt a Vivenditől.
"A hír részben igaz, de csak 25 alkalmazottól váltunk meg - közölte lapunk kérdésére Jagicza Ágnes, a Vivendi Telecom Hungary (VTH) hr- és jogi vezérigazgató-helyettese -, főleg osztályvezetőkről, néhány igazgatóról és néhány egyéb munkatársról van szó."

Jagicza Ágnes elmondta, hogy az elbocsátások oka az, hogy mostantól a cégnél másként szerveződnek a munkafolyamatok, "laposabb" lesz a vállalati hierarchia és egyes feladatkörök megszűnnek.

Mint lapunk korábban megírta, a Vivendi Telecom Hungaryt május közepén vásárolta meg az AIG Emerging Europe Infrastructure Fund L.P. és a GMT Communications Partners Ltd. 325 millió euróért a francia Vivendi-csoporttól, amely a vételárból 315 millió eurót adósságtörlesztésre fordított. Akkor közös megegyezéssel távozott a VTH-tól Polányi Sándor vezérigazgató.

A VTH Magyarország második legnagyobb vezetékes távközlési szolgáltatója, piaci részesedése eléri a 12 százalékot. A tavalyi évet 176 millió euró árbevétellel záró társaság 430 ezer lakossági és üzleti telefonvonalat működtet.