Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Megint pert vesztett első fokon a Vodafone

2004.07.09. 14:24
Első fokon ismét vesztett a Vodafone, a bírósági ítélet szerint tisztességtelen volt az átalánydíjas GPRS-internetszolgáltatás adatforgalmi korlátozása. A Fővárosi Bíróság március elején ugyanígy döntött, tehát jelentős előrelépés nem történt. A Vodafone megfellebbezi a döntést.
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület és az internetezők érdekeit védő NETÉRT Egyesület tavaly szeptemberben indított közhasznú pert a Vodafone ellen egy szerződésmódosítás miatt, amely a GPRS-alapú internetszolgáltatásra vonatkozik. A 2003. február 15-től érvényes módosítás szerint a cég saját döntése alapján korlátozhatja vagy megszüntetheti a szolgáltatás nyújtását, ami a NETÉRT szerint jogszerűtlen, ugyanis a Vodafone korlátlanként reklámozta és értékesítette GPRS-szolgáltatását, sok esetben két éves hűségnyilatkozattal.

A Fővárosi Bíróság 2004. július 8-i elsőfokú, nem jogerős itéletében helyt adott a felperesek keresetének, írta a Napi Gazdaság. A NETÉRT közleménye szerint a bíróság kimondta, hogy a Vodafone adatforgalmi korlátozása tisztességtelen volt az előfizetőkkel szemben, és ezáltal érvénytelen.

Információink szerint a Vodafone Magyarország megfellebezi a döntést, mivel azt megalapozatlannak tartja. A mobilszolgáltató lapunknak elmondta: a jogerős ítélet meghozatala után természetesen mindenben az ítéletben előírtaknak megfelelően fog eljárni.