Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Mérföldkőhöz érkezett a Windows 7

2008.09.17. 20:35
A Microsoft következő nagy dobása a Windows 7 operációs rendszer lesz, de ennek a nyilvános béta verziójára még sokat kell várni. A Windows-rajongó weboldalak azonban arról írnak, hogy a szoftvergyártó elért egy fontos mérföldkövet, így most már többen láthatják a programot.

Számos weboldalon arról írnak, hogy a Windows 7 fejlesztői eljutottak M3 fázisba, amely a Milestone 3, azaz a harmadik mérföldkő rövidítése. A programokat ebben az állapotukban már nemcsak a fejlesztői láthatják, az operációs rendszert a Microsoft a cégen belül elkezdi terjeszteni, és a kódokat néhány kulcsfontosságú partnere is megkapja.

Mary Jo Foley, a ZDNet Windows-szakértője már látta a legfrissebb változatot, amely elég stabilnak tűnt. Persze elismeri, hogy csak rövid ideig fért hozzá a szoftverhez, amely látványra nagyon hasonlított a Windows Vistára. Ugyanakkor észrevette, hogy számos belső program, például a Paint és a WordPad ugyanolyan kezelőfelületet kapott, mint az Office 2007.

Forrás: UX Evangelist

Foley szerint elképzelhető, hogy ez lesz az utolsó lényeges belső mérföldkő a nyilvános bemutatóverzió - a preview - megjelenése előtt, amely várhatóan októberre, egy fejlesztői konferenciára elkészül. Az első béta még az idén megjelenhet, de a végső változat megjelenésével kapcsolatban még mindenki csak találgat, írja a Cnet. Steve Ballmer korábban azt mondta, hogy 2009 végén szeretné piacra dobni az új rendszert, de a legfrisseb pletykák szerint a Windows 7 akár már 2009 júniusában is megjelenhet a boltok polcain.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?