Diána
12 °C
27 °C

Mérföldkőhöz érkezett a Windows 7

2008.09.17. 20:35
A Microsoft következő nagy dobása a Windows 7 operációs rendszer lesz, de ennek a nyilvános béta verziójára még sokat kell várni. A Windows-rajongó weboldalak azonban arról írnak, hogy a szoftvergyártó elért egy fontos mérföldkövet, így most már többen láthatják a programot.

Számos weboldalon arról írnak, hogy a Windows 7 fejlesztői eljutottak M3 fázisba, amely a Milestone 3, azaz a harmadik mérföldkő rövidítése. A programokat ebben az állapotukban már nemcsak a fejlesztői láthatják, az operációs rendszert a Microsoft a cégen belül elkezdi terjeszteni, és a kódokat néhány kulcsfontosságú partnere is megkapja.

Mary Jo Foley, a ZDNet Windows-szakértője már látta a legfrissebb változatot, amely elég stabilnak tűnt. Persze elismeri, hogy csak rövid ideig fért hozzá a szoftverhez, amely látványra nagyon hasonlított a Windows Vistára. Ugyanakkor észrevette, hogy számos belső program, például a Paint és a WordPad ugyanolyan kezelőfelületet kapott, mint az Office 2007.

Forrás: UX Evangelist

Foley szerint elképzelhető, hogy ez lesz az utolsó lényeges belső mérföldkő a nyilvános bemutatóverzió - a preview - megjelenése előtt, amely várhatóan októberre, egy fejlesztői konferenciára elkészül. Az első béta még az idén megjelenhet, de a végső változat megjelenésével kapcsolatban még mindenki csak találgat, írja a Cnet. Steve Ballmer korábban azt mondta, hogy 2009 végén szeretné piacra dobni az új rendszert, de a legfrisseb pletykák szerint a Windows 7 akár már 2009 júniusában is megjelenhet a boltok polcain.