Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Website Recycling

2001.07.16. 15:04
High-tech kukázás. Röviden így foglalható össze a Website Recycling tevékenysége. A frissen alakult cég a dotcom vállalatok romjai között próbálja fellelni az újrahasznosítható maradványokat.
A csődbe jutott dotcom-cégek után kihasználatlanul maradt szoftverek, berendezések, illetve teljes site-ok értékesítésére alakult Website Recycling Company nem pályakezdő fiatalok garázs-vállalkozása. Az alapítók a Gordon Brothers Group, az Egyesült Államok legnagyobb vagyonkezelő cége és az Screen House, interaktív ügynökség.

A tavaly 5 milliárdnyi vagyon felszámolását irányító Gordon Brothers munkatársai számos dotcom vállalkozás maradványaival találkoztak. Úgy látták azonban, hogy ez a több tízmillió dollárra rúgó érték a hagyományos módszerekkel nehezen vagy egyáltalán nem értékesíthető. A dotcom-értékek mobilizálására a Website Recycling Company olyan elektronikus piacteret hozott létre, ahol könnyen, kényelmesen egymásra találhatnak az eladók és a vevők. A felszámolás alatt álló cégek szellemi tulajdonuk és hardvereszközeik értékesítésével pótlólagos bevételhez juthatnak.

Új lehetőség az induló cégeknek

Az új vállalkozás amellett, hogy segít a bajba került dotcom-cégeknek, új lehetőséget teremt az induló internetes vállalkozások számára is. A piactéren ugyanis a legfejlettebb hardvereszközöket és szoftvermegoldásokat vásárolhatják meg igen kedvező áron. A WR munkatársainak közlése szerint az így elért megtakarítás akár a fejlesztési / beszerzési költségek 50 százalékát is elérheti.

A vállalkozás nem zsákbamacskát, hanem létező, működő dolgokat - CRM-megoldást, pénzügyi rendszert, design elemeket, tartalommenedzselő eszközt - árul. A már nem működő internetes vállalkozások bemutatása persze nem egyszerű dolog. A WR a CyberSites technológiája segítségével olyan "bemutatótermet" hozott létre, ahol a regisztrált vásárlók megnézhetik, kipróbálhatják az árut. További segítséget kaphatnak a vevők a WR személyzetétől, akik elemzéssel, ajánlással segítik a döntést.

A Website Recycling által alkalmazott technológia az új megoldások értékesítésére ugyanúgy alkalmas, mint a dotcom-hagyatékok áruba bocsátására. Bár a vállalkozás még másfél hónapos sincs, elképzelhető, hogy a jövőben ilyen irányban is kiterjeszti tevékenységét.

Forrrás: www.dotkom.hu