Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Másodpercenként hatvan rendelés az Amazonon

2007.12.27. 15:50
Minden idők legjobb karácsonyi szezonját zárta az 1994-ben alapított Amazon.com. Idén a Nintendo Wii konzol volt a legnépszerűbb.

A világ legnagyobb webáruházában december 10. volt a legerősebb nap. Huszonnégy óra alatt 5,4 millió - másodpercenként 62,5 - rendelés futott be, jóval több, mint az eddigi legforgalmasabb napon, 2006. december 11-én, amikor 4 millió terméket rendeltek a vevők.

Az amerikai vásárlók idén elsősorban elektronikai cikkeket kerestek. A csúcstartó a Nintendo Wii játékkonzol volt, amelyből másodpercenként 17 darab kelt el, amíg ki nem fogyott a készlet. Jól mentek a Samsung nagyfelbontású (HD) tévéi, a navigációs rendszerek, és kiemelkedően sokan rendeltek Black and Decker elektromos csavarhúzót.

Németországban is rekordot hozott az év vége. Az egyik legnagyobb webáruház, a Weltbild.de forgalma például a novembertől december 24-ig tartó időszakban 40 százalékkal múlta felül a tavalyi karácsonyi szezont. A német vásárlók körében is a Wii volt a legkeresettebb, utána a digitális fényképezőgépek, az mp3-lejátszók és az lcd-monitorok következnek. Az Amazon német üzletében, az Amazon.de portálon december 17-én fordultak meg a legtöbben és több mint 880 ezer rendelést adtak le, azaz tíznél is többet egy másodperc alatt, szemben a tavalyi másodpercenkénti nyolcas csúccsal.

Hollywood bevette Nagy Britanniát

Az amerikai online kereskedőház brit üzletében dvd-k - például a Bourne-ultimátum és a Harmadik Shrek - állnak a sikerlista élén. Az első tízbe alig fért be más a kasszasikerek dvd-változatán kívül, míg tavaly könyvek és cd-k adták az élboly többségét. A brit Amazon-oldalon is december 10-én volt a legnagyobb forgalom (950 ezer rendelés, 11 darab másodpercenként).

Tavaly még egy héttel korábban adták le a legtöbb megrendelést, ami a vásárlók növekvő bizalmára utal. Bíznak benne, hogy így is időben megkapják a kért árut, véli Brian McBride, a brit portál igazgatója.