Ágnes
-1 °C
2 °C

Átszervezés a Microsoftnál

2006.03.24. 10:07
Napokkal a Vista csúszásának bejelentés után a cég közzétette, hogy a szeptemberben indult átszervezések újabb lépéseként egyértelműbbé teszik a felelősségi köröket az operációs rendszerekért felelős üzletágban, írta a Portfólió.hu híroldal.
A csütörtöki kereskedési nap délutánján a Microsoft bejelentette: alapjaitól kezdve újraszervezi a Windows operációs rendszerek fejlesztéséért is felelős divízióját. Bár a menedzsmentnek és az elemzőknek is az az álláspontja, hogy a lépésnek nincs köze a Windows Vista néhány nappal ezelőtt bejelentett késéséhez, azért a piac mégis furcsának találja, hogy éppen most került bejelentésre a lépés.

Mint ismeretes, a világ legelterjedtebb operációs rendszerének, a Windowsnak új verziója a lakossági fogyasztók számára 2006 második fele helyett csak 2007. januárjában lesz elérhető, amivel a Microsoft kihagyja a termékbevezetésekre legideálisabbnak tartott karácsonyi bevásárlási szezont. A bevétel így idén minden bizonnyal jóval kisebb lesz a vártnál.

Napokkal a bejelentés után most a cég közzétette, hogy a társaság szeptemberben indult divizionális reorganizációjának (melynek keretében az üzletági szerkezet héttagúról három tagúra csökkent) újabb lépéseként egyértelműbbé teszi a felelősségi köröket az operációs rendszerekért felelős üzletágban, írta a Portfólió.hu híroldal.

Al Gillen, az IDC elemzője a Marketwatch-nak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: "valószínűtlen, hogy a lépést közvetlenül a Vista késése kényszerítette ki, hiszen egy ilyen típusú átszervezés előzetes megtervezése hónapokat vesz igénybe egy akkora cég esetén, mint a Microsoft."

A szakértő elismerően szólt arról, hogy a cég végre felismerte a változások szükségességét, ugyanakkor nem mulasztott el figyelmeztetni arra, hogy ezeknek a dolgoknak évekkel ezelőtt kellett volna bekövetkeznie a cégnél.