Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robotok kerülnek a főnökök helyére

2008.03.24. 09:59
Napjaink legfontosabb exodusa: az irodák, gyárak fokozatos háttérbe szorulása – a dolgozók „hazamennek”, egyre jobban terjed az otthoni munkavégzés. Mi várható 2018-ig, milyen tényezők gyorsítják, mely meglepetés-forgatókönyvek lassíthatják a folyamatot?

Az angol Chartered Management Institute (CMI) nemrég tette közzé tizenhét lehetséges forgatókönyvön alapuló beszámolóját a munka világának 2018-as állapotáról. Jelenlegi trendekből, a közelmúlt példáiból és különböző területek (gazdaság, tudományok, technológia, stb.) szakértőinek véleményéből indultak ki. A tanulmány célja, hogy főként az Egyesült Királyság üzleti életének szereplőit segítse a mai szükségletek jobb megértésében, s egyben a jövőre való felkészülésben. Olyan eshetőségeket is figyelembe kell venniük, mint a világháló elleni támadások szaporodása, a hologram útján történő kommunikáció, vagy éppen az alkalmazottak hatékony ellenőrzése, teljesítményük növelése agyba ültetett mikrochipekkel. Utóbbit azonban csak a megkérdezettek tizenkét százaléka tartja tíz éven belül kivitelezhetőnek, míg a hologramos megoldást harminckettő.

Otthon, édes otthon

A hagyományos munkahelyekről történő hazavándorlást főként környezetvédelmi és demográfiai okokkal magyarázzák: a légszennyezés csökkentése, illetve a lakosság elöregedése egyértelművé teszi, hogy, amit otthon is elvégezhetünk, valóban végezzük el otthon. Előbbi szempont másik gazdasági/ipari és szabályozási következménye, hogy a termékeket elve hosszabb életciklusra gyártják majd.

A klasszikus értelemben vett munkahelyek eltűnésével párhuzamosan egyre több – hagyományos irodahelyiségekkel nem rendelkező, tevékenységét szinte csak a világhálón bonyolító – virtuális vállalat jelenik meg. Míg a futurológusok régebben munka és élet egyensúlyáról, addig manapság a kettő integrációjáról beszélnek. A dolgozók nem csak egy, hanem több cégnél is lehetnek alkalmazottak, tevékenységük mind speciálisabb ismereteket követel meg, így munkájuk projekt-alapúvá válik. Kommunikációjuk a sávszélesség folyamatos (már-már korlátlanná) növekedése támogatja. A megbeszéléseken legtöbbször nem fizikai mivoltukban, hanem – ugyan nem hologramként, de – valamilyen virtuális formában vesznek részt. Mindeközben folytatódik a rutinfeladatok automatizálása. (Egy-egy esetben valóra válhat az alkalmazottak által irányított vállalat kissé utópisztikusnak és naivnak tűnő modellje.)

Forgatókönyvek

A lokális erők térhódítása mellett a globális méretű korporációk – gyakran a kormányok rovására – változatlanul növelik befolyásukat, míg Brazília, Oroszország, Kína és India a mainál is fontosabb tényezővé válnak.

Mary Chapman az intézet egyik vezetője szerint a jövő sikeres vállalatainak többet kell tenniük annál, hogy alkalmazkodnak a változásokhoz – előrejelzésükkel és azonosításukkal mozgatóerőikké kell válniuk. Ehhez azonban a mostaninál nagyobb empátia, érzelmi intelligencia, a munkavállalók reakcióinak jobb megértése, átérzése szükséges.

A meglepetés-forgatókönyvek közül a cyberterrorizmus és a „robotok által irányított világ” a legizgalmasabbak.

Az első esetben terroristák támadják meg a világhálót és a különböző rendszereket. Hatástalanok a tűzfalak és más biztonsági megoldások. A vírusok a vállalatok adatbázisainak nagy részét megsemmisítik. Mi a teendő ilyenkor, hogyan előzhető meg a digitális Armageddon? Mert sajnos erre az eshetőségre is alaposan fel kell készülnünk.

A másik forgatókönyvben komoly – mennyire komoly? – mesterséges intelligenciával rendelkező, nem feltétlenül humanoid robotok vállalatvezetői pozíciókba kerülnek. A kiváltó ok, hogy a pénzügyi szektorban ma is használt szoftveres döntéshozás széleskörű elterjedésével még jobban felértékelődik a számítógépes rendszerek jelentősége.