Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nincs olyan menő mobil, mint a Turing Hubble

2018.08.01. 10:52

Bár a Turing Robotics úgy ment csődbe, hogy még egyetlen telefont sem szállított le, a vállalat tovább folytatja az álmodozást, és - immár Turing Space Industries néven - egy minden eddiginél látványosabb ígérettel állt elő.

Az űrtávcsőről elnevezett Hubble Phone két kijelzővel lenne felszerelve, nagyjából olyan elrendezésben, amilyennel már a Nokia is megpróbálkozott 13 évvel ezelőtt az N90-ben, mérsékelt sikerrel. Persze azóta sokat fejlődött minden, és a Turing azt tervezi, hogy egy 60 megapixeles kamerát rejt el a készülék oldalán.

A hajlított kijelzőkön lennének bevágások, hogy helyet adjanak még néhány 12 megapixeles kamerának. A telefont telepakolnák mesterséges intelligenciával is.

Elvileg Snapdragon 855 csippel hajtanák meg a mobilt, ami még nem létezik, de van némi esély rá, hogy a Qualcomm jövőre megjelenő lapkájának tényleg ez lesz a neve. Hogy mi alapján árazták be a telefont 2749 dollárra, ami 755 ezer forintnak felel meg, nem tudni, ám ez talán mindegy is, mert az ehhez hasonló álmok bármilyen árcédulával elindítják a technológia iránti rajongók nyálelválasztását.

(Engadget)