Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Számítógépként is működik a Galaxy Tab S4

2018.08.02. 11:35

Megérkeztek a Samsung új tabletjei, és a Galaxy Tab S4 sok hasznos megoldást átvett a dél-koreai gyártó csúcsmobiljairól, hogy hatékonyabbá tegye a munkát. Ezen a gépen külső kiegészítő nélkül igénybe lehet venni a Galaxy S8 mobil megjelenése óta ismert Dex asztali módot, ám a telefonnal ellentétben a tabletnek nincs szüksége dokkolóra, hogy számítógépként működjön. 

Elég csatlakoztatni a Tab S4-re egy egeret és a billentyűzetet (bluetooth kapcsolaton), esetleg még egy külső kijelzőt hdmi-usb-c adapterrel, hogy a kijelzőn úgy jelenjenek meg az appok, mintha egy laptop előtt ülnénk. Ebben a Dex módban állítólag 20 átméretezhető ablak gond nélkül megjeleníthető, bár a rendszer teljesítményét befolyásolhatja a Snapdragon 835 processzor, és hogy csak 4 GB RAM-ot építettek bele.

A Samsung maga is gyárt billentyűzettel egybeépített tokot a Tab S4-hez, ám ez 150 dollárba kerül, és mivel a 10,5 colos kijelzőhöz kellett hozzáigazítani a méretét, a beszámolók szerint igencsak szűk az emberi kézhez. Persze nem muszáj gombokat nyomkodni, mert a Samsung ingyen adja a tablethez az S Pen nevű tollat, amivel rajzolni és írni lehet a kijelzőre.

Mivel vékonyabb lett a tablet kávája, a Samsungnak dobnia kellett az ujjlenyomatos beléptetést. Hogy megkönnyítsék a felhasználó dolgát, íriszleolvasót is beépítettek, de a hagyományos - kevésbé biztonságos - arcfelismerés is működik. Négy beépített hangszóróját az AKG finomhangolta, a 13 megapixeles hátlapi és a 8 megapixeles előlapi kamerája pedig 4K@30fps felbontású videókat tud készíteni.

Az aksi kapacitását feltornázták 7300 mAh-ra, ami elég komoly előrelépés a tavaly bemutatott Tab S3 szerényebb 6000 mAh-s aksijához képest. Hogy miként teljesít a gép egy munkahelyen, arról hamarosan tesztet írunk.

A szerény kistesó

Ahogy a mobiloknál is van egy olcsóbb A-sorozat, úgy a tableteknél is. Ennek a termékcsaládnak a Tab A 10.5 a legújabb tagja, amelynél nem annyira a munkát, hanem inkább a szórakoztatást emeli ki a Samsung.

A Galaxy Tab A 10.5-ben középkategóriás Snapdragon 450-es processzor, 3 GB RAM van, viszont az aksija ennek is 7300 mAh-s.