Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A 80-as évek újra meghódította a videojátékokat

2018.08.03. 13:37

Júniusban megint visszatért a boltokba a NES Classic konzol, és azonnal az amerikai eladási lista élére került. A konzoleladásokat figyelő NDP szerint abban a hónapban többet adtak el belőle, mint bármelyik másik hardverből, a 35 év után újraélesztett játákgép elverte a Playstation 4-et, az Xbox One-t és a Nintendo Switch-et.

Bevételben persze nem a NES hozta a legtöbbet, hiszen a retro játékokkal telepakolt gép csupán 59 dollárba kerül, míg a többi aktuális konzol ennél legalább 5-6-szor drágább. De még így is szép teljesítmény ez az 1983-ban debütált Nintendo Entertainment Systemtől.

A Nintendo még nem árulta el, hogy más régi konzolját is újraéleszti-e. Az eredeti Game Boy jövő áprilisban lesz 30 éves, adja magát a lehetőség, ugyanakkor a rajongók nagy része valószínűleg egy N64 konzolt is szívesen látná, hiszen az hatalmas dobás volt az 1996-os megjelenésekor.

(The Verge)