Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már a Google Térkép szerint sem lapos a Föld

2018.08.03. 10:02

Ha megnyitjuk a Google Térképet a számítógép böngészőjében, és elkezdünk távolodni az éppen megjelölt ponttól, ami valószínűleg a munkahelyünk vagy az utoljára keresett cím lesz, egyszer csak elkezd szokatlanná válni az elénk táruló kép, és hamarosan azt is megtudjuk, hogy miért:

végre gömbölyű a Föld.

Eddig a Térkép laposan jelenítette meg a világtérképet, és emiatt máshogyan töltődtek be az újabb és újabb szomszédos területek zoomolás közben.

Az új nézeten látványosabban jelennek meg az általunk bejárt távoli pontjai a Földnek, és ha ez nem lenne elég, műholdas nézetre kapcsolva a világűr sötétje jelenik meg,  a háttérben láthatóvá válnak a távoli csillagok, kirajzolódik az éjszaka és a nappal határvonala.

Egyelőre csak böngészőben jelenik meg a gömbölyű Föld, a WebGL nevű megoldásnak hála, a mobilos verzión viszont még a megszokott lapos nézetet kapjuk. A változtatás nagyjából két hete lépett életbe, de eddig mi sem vettük észre.

(VentureBeat)