Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elkészült az első 5G-s mobil

2018.08.05. 10:08

A szolgáltatói oldalon eddig erősebb volt az 5G jelenléte, az Egyesült Államokban péládul nemsokára nekilátnak az új hálózati infrastruktúra kiépítésének, most pedig az eszközöknél is látható némi előrelépés:

a Moto Z3 működik majd 5G hálózaton

Ez ügyes pr-akció a Motorolától, az új telefon ugyanis önmagában nem kezeli az 5G hálózatot, egy később megjelenő, hátlapra pattintható MotoMod kiegészítő adja meg ezt a képességet. A kiegészítőben egy Snapdragon X50 modem van, amely elméletileg akár 5 Gbps átviteli sebességre is képes. Az nem derült ki, hogy a MotoMod csatlakozója és a Moto Z3 hardvere mennyiben korlátozza majd a modem sebességét.

Persze ha megvan a telefon és a kiegészítő, akkor is még szükség lesz egy hálózatra. Ezt a mobilt a Verizonnal közösen mutatták be, és a szolgáltatónál az 5G csak néhány nagyvárosban lesz elérhető a 2019 elejére ígért induláskor. Houstonban, Los Angelesben és Sacramentóban biztosan, a negyedik lefedett területet később jelenti be a Verizon.