Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vírus miatt állt le az iPhone csipjeinek gyártója

2018.08.05. 10:50

A tajvani TSMC több csipgyártó üzemét le kellett állítani a hétvégén, miután a rendszereit vírus fertőzte meg. A vállalat azt állítja, hogy nem kibertámadók vették célba a gyárait. 

A TSMC a világ legnagyobb félvezetőgyártó vállalata, amely leginkább arról ismert, hogy az Apple beszállítója, ők állítják elő az iPhone és az iPad processzorait. Ezen kívül még az AMD-nek, az Nvidiának és a Qualcommnak is gyártanak.

Korábban is találtak vírusokat a TSMC-nél, de most először érintette a fertőzés a gyártósor berendezéseit. Azt nem tudni, hogy az érintett gépeken az Apple termékeihez készültek-e alkatrészek, és hogy mekkora veszteséget okozott a vírus.

Az biztos, hogy a vírusfertőzés rosszkor érkezett, hiszen már folyamatban az Apple ősszel várható telefonjaiba szánt A12-es processzorok gyártása. Ezek lesznek az első csipek, amelyek már 7 nanométeres gyártási technológiával készülnek, azaz kisebbek, gyorsabbak és hatékonyabbak lesznek a korábbi verzióknál.

(The Verge)