Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Microsoft meghátrált: mégse nyírják ki a régi Skype-ot

2018.08.07. 13:55

A Microsoft a múlt hónapban elkezdte kiadni a felhasználóknak a Skype új, 8-as verzióját, amellyel jelentősen átszabta a csevegő- és videocsetprogramot. Az eredeti terv szerint a hagyományos 7-es verziót szeptembertől végleg nyugdíjazták is volna, de a cég végül meghajolt a felhasználói akarat előtt – írja az Engadget.

Az új verziót kipróbáló felhasználók ugyanis finoman szólva nem voltak elájulva, aminek hangot is adtak. Bár az új Skype hozott olyan újdonságokat, mint az ingyenes HD videófelbontás, a képernyőmegosztás, az egyszerűbb fájlmegosztás és hasonlók, a kifogások szerint sok olyasmit nem tud, amit a klasszikus Skype-ban megszoktak. A Microsoft pedig meghallotta a panaszokat, és inkább visszavonulót fújt, vagy legalábbis visszavett a tempóból:

Az ügyfélvisszajelzések alapján egy időre meghosszabbítjuk a Skype 7 (klasszikus Skpye) támogatását. Az ügyfeleink addig tovább használhatják a klasszikus Skype-ot. Köszönjük a kommenteket – meghallgattuk őket. Dolgozunk azon, hogy minden olyan funkciót, amelyet kértek, elhozzuk a Skype 8-ba

– írta egy felhasználói kérdésre adott válaszában a cég egy képviselője.

Hogy ez pontosan mit jelent, vagyis meddig kaptak haladékot a régi változat hívei, nem derült ki, de feltehetően ezek után óvatosabb lesz a cég az ezek szerint masszív rajongótáborral rendelkező régi Skype kivezetésében.