Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Akadémia finom párhuzamot vont a Rákosi-kor és a NER közé

2018.08.08. 11:51

Tudta, hogy az 1825-ben alapított Magyar Tudományos Akadémia egyszer majdnem megszűnt? Amikor 1948-ban a Magyar Dolgozók Pártja (MDP) az Akadémiával szemben felállította a tudományügyi minisztériumként működő Magyar Tudományos Tanácsot

– írja az Akadémia egy tegnapi Facebook-bejegyzésében, amelynek végéről már tényleg csak a ;))) hiányzik, mert olyan erősen áthallásos, hogy még a szomszédos Four Seasonsban is megüthette Mészáros Lőrinc fülét, ha éppen ott reggelizett.

Ha most nincs kedvük azzal bíbelődni, hogy kicseréljék a Magyar Dolgozók Pártját kormányra, a Magyar Tudományos Tanácsot meg Innovációs és Technológiai Minisztériumra, akkor elég, ha kattintanak: az alábbi aktában foglaltuk össze az Akadémia függetlenségét letörni igyekvő állami próbálkozások igen modern kori történetét:

/via 444/