Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Magyarországon is elindult a Lego Facebookja

2018.08.18. 13:54

37 új országban, köztük Magyarországon is elindult a Lego gyerekeknek tervezett közösségi oldala, a Lego Life - írja a Hvg.hu. Az oldalt tavaly indította a dán játékgyártó, amely eddig csak pár országban volt elérhető, most viszont a nagyobb közönség elé tárták az építőjáték-alapú alkalmazást.

Ahogy azt az oldal elinduláskor írtuk, a Lego life jellegében leginkább az Instagramra hasonlít, mert képeket lehet megosztani a közösséggel, mégpedig saját legóalkotásokról készült képeket. Van klasszikus hírfolyam, profilok, és lájkolni lehet a képeket. De nagyjából eddig tart a hasonlóság bármilyen közösségi oldallal. A Lego Life alkotói ugyanis nagyon komolyan gondolták a biztonságot, nem akarták a gyerekeket semmi olyannak kitenni, amivel egy átlag közösségi oldalon találkozhatnak. Mindent ennek rendeltek alá, az oldal felépítése, a szabályok, még a dizájn is erről szól.

Az egyik legjobb védelmi eszköz pedig a személyes adataik védelme. Első lépésként szülői hozzájárulást kér az alkalmazás, hogy regisztrálhasson a gyerek. Ehhez a szülők emailcímét kell megadni, akik az arra küldött linken megadhatják a hozzájárulást. Persze biztosan kijátszható a rendszer, de azért a többségnek ez egy jó szűrő lesz. A regisztrálók még saját nevet sem írhatnak ki az oldalra, az azonosítókat véletlenszerűen összeválogatott szavakból lehet összerakni. Avatárként sem saját fotó jelenik meg, hanem a júzerek egy legófejet alakíthatnak saját képükre.

 A tartalmat több módon is ellenőrzik, egy automatizmus folyamatosan pásztázza a feltöltött képeket. Ezen kívül Lego-alkalmazottak is átnéznek mindent. Ez egyelőre még nem okoz komoly terhet, de ha népszerűbb lesz az oldal és egyre több képet töltenek fel, ez nehézséget jelenthet. A tartalmak alá sem lehet akármit odaírni, előre megadott szöveget és emojit tudnak csak a képek alá kommentelni a felhasználók. Előre megadott emojik közül lehet választani, amelyeket egy tesztidőszak után raktak össze a közösségi oldal megalkotói. A legtöbb különféle érzelmeket kifejező legófej, de akarnak más figurák is. Negatív emojik nincsenek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?