Albert, Lipót
2 °C
12 °C

36 óra alatt 40 ezer liter popcornt halásznak ki a Balti tengerből

2018.08.23. 18:08

Jövő héten egy filmvetítés utáni mozi padlójára fog hasonlítani a Balti-tenger, ugyanis 40 ezer liter pattogatott kukoricát fognak Svédország déli részén, Karlskrona partjainál a tengerbe borítani. A Balex Delta néven futó gyakorlattal egy olajkatasztrófát akarnak szimulálni, aminek egy valós bekövetkezésénél több ország mentőalakulatának kellene összehangoltan, 36 órán belül megtisztítani a szennyezett területet.

Bár elsőre furcsán hangzik, de valójában egy régóta bevált módszerrel tartanak gyakorlatot a Balti-tenger térségében a jövő héten. A szakértők szerint a pattogatott kukorica tökéletes, mert sokáig megmarad a víz tetején, és ha nem sikerül összeszedni, a halak számára kiváló táplálék. 

A gyakorlatban 32 ország 550 fős mentőalakulata fog részt venni, 20 darabból álló hajó- és repülőflotta fog részt venni, és a gyakorlati rész mellett az elméleti képzésre, és a résztvevők közötti párbeszédre is komoly hangsúlyt fektetnek. 

(thelocal.se)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?