Jenő
-2 °C
6 °C

Feltekercselhető tabletet fejlesztettek, és borzalmasan kényelmetlennek tűnik

2018.08.31. 12:45

Miközben a nagy techcégek felől is egyre gyakrabban érkeznek hírek arról, hogy hajlítható, hajtogatható kijelzőkkel kísérleteznek, kanadai kutatók készítettek egy prototípust egy felcsavarható tabletről – derül ki a BBC videójából.

A fejlesztést vezető Roel Vertegaal szerint az ősi tekercsek inspirálták őket, mert azoknak "a kialakítása vizuális idővonalak természetesebb, megszítás nélküli megtapasztalását teszik lehetővé". A tekercstablet fő funkciója is erre épül: az egyik végét tekergetve végtelenítve pörgethetjük az Instagramot vagy a Facebookot.

Technológiailag bizonyára szép teljesítmény az ennyire hajlékony kijelző megvalósítása, de a végtermék a videó alapján igen kevéssé tűnik praktikusnak – nemcsak akkor, amikor egy tekerőgombbal kell görgetni egy laza ujjmozdulat helyett, hanem akkor is, amikor a kijelzőt kihajtva kell rábökdösni az instabilan a levegőben lifegő képernyőre. A bumszli rudat a fülünkhöz nyomó telefonálás pedig inkább úgy néz ki, mintha valamilyen jól felépített tech-paródiavideó csúcspontja lenne.

A fejlesztők mindenesetre azt szeretnék elérni, hogy a kijelzőjük később olyan kicsire is feltekerhető legyen, hogy akár egy ceruzába is bele lehessen hajtogatni, és simán elférjen a zsebünkben. Hogy onnan elővéve mire lesz jó, az más kérdés.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?