Erzsébet
1 °C
4 °C

Világszerte akadozik a Facebook összes szolgáltatása

2018.09.03. 23:08 Módosítva: 2018-09-03 23:09:24

Hétfőn késő este elkezdett akadozni a Facebook és a Messenger szolgáltatása is, majd hamarosan csatlakozott a problémásan működő alkalmazásokhoz a WhatsApp és az Instagram is. Mivel ezek mind a Facebook tulajdonában vannak, valószínűleg valami közös, globális ok húzódhat meg a jelenség mögött.

Az Outage Report szerint mind a négy szolgáltatás extrém sok hibajelentést mutat, a Facebook és az Instagram gondjairól percenként ezres nagyságrendben érkeznek a jelentések. Úgy tűnik, a jelenség globális, de elsősorban az USA keleti partja, illetve Nyugat- és Közép-Európa érintett. Sok magyar felhasználó is panaszkodik Twitteren a hibákra.

A weboldal és a mobilos app egyaránt döcög; van, akinél csak nem lehet posztolni és el-eltűnnek csetüzenetek, de sokan írnak arról is, hogy az egész szolgáltatás elérhetetlen. A Google Trends statisztikái szerint este 10:45 körül ugrott meg hirtelen a "facebook down" (kb. "lehalt a Facebook") keresőkifejezések száma világszerte, a kereső Skandináviából,  Észak-Amerikából, és Ausztráliából regisztrálja a legtöbb ilyen kérést.

Maga a Facebook egyelőre semmilyen felületen nem adott információt arról, mi történik.

UPDATE: Éjfél körül a hibajelentések száma drasztikusan elkezdett csökkenni, egyre több felhasználó jelezte minden platformon, hogy helyreállt a rend.

fb.png

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?