Ödön
1 °C
11 °C

3,7 milliárdos tőkével bővülhet a magyar Tresorit

2018.09.06. 14:30

A biztonságos online tárhelyet kínáló magyar alapítású Tresorit sikeresen lezárta a második – szakszóval Series B – befektetési körét, és 11,5 millió eurót kapott a 3TS Capitaltól és a Portfoliontól a globális terjeszkedésre. A BME CrySyS Lab berkeiből kinőtt vállalkozás ma már svájci-magyar nemzetiségűnek mondható, és világszerte több mint 17 ezer ügyfelük van, köztük olyan ismert társaságokkal, mint a T-Systems, az Erste Bank és a Vöröskereszt.

A Tresorit szabadalommal védett megoldással oldja van meg a fájlok felhőbe küldését és tárolását, és a szolgáltatás fő vonzerejét az adja, hogy a szervereken lévő adat csak titkosított formában található meg, így azokhoz a kulcs nélkül nem lehet hozzáférni.

A négy évvel ezelőtti első befektetési kör óta (ami 3 millió dolláros volt) évről évre megháromszorozta a bevételét a társaság, ami jól mutatja a titkosított fájltárolási iránti globális érdeklődést. A Tresorit ügyfeleinek zöme Észak-Amerikában és Nyugat-Európában működik.

Úgy vélik a Tresoritnál, hogy a szigorúbb európai adatvédelmi szabályozás, a hírhedt GDPR is kedvez nekik, mert aki megteszi azt a lépést, hogy az adatait a felhőben helyezze el saját szervere helyett, az feltehetően a titkosítással garantált adatbiztonságot fogja választani.

A Tresoritot egyébként 2011-ben alapította Lám István, Szebeni Szilveszter és Szilágyi György, és a budapesti irodájukban nyolcvanan dolgoznak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?