Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Átadták a világ legnagyobb szélerőművét az Ír-tengeren

2018.09.06. 11:26
Átadták az Anglia nyugati partjainál, Cumbria partmenti vízeinél felépített szélerőmű-rendszert. A 87 turbina 146 négyzetkilométernyi területen helyezkedik el, a kapacitása alapján 600 ezer háztartást képes ellátni árammal. Nagy-Britanniában a világon is vezetőnek számít szélenergiában.

A lapos Walney-sziget, ahol a 695 MW-os új szélparkot megépítették, egész Angliában a legszelesebbnek számít. A szélturbinák 20 ezer focipályányi helyet foglalnak el. Ez a jelen pillanatban legnagyobb szépark az egész világon, nagyobb a Temze-torkolatban lévő eddigi világelsőnél is.

A világ legnagyobb szélparkját egy dán cég, az Orsted építette fel a dán nyugdíjalapok tőkéjéből. Nagy-Britannia Európában a legideálisabb hely a szélerőművek építésére, nem véletlen, hogy a birtek a világon is a 6. legnagyobb megújulóenergia-felhasználók.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?