Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Csak Svájcig kell menni a világ legszebb autóiért

NAK 2602
2018.09.07. 14:58

Csütörtökön megnyílt Bázelben a kontinens legújabb autókiállítása, a Grand Basel. Svájcnak van már ugyan patinás autóshow-ja (a genfi szalon), de a négynapos bázeli esemény egész más dimenziókban mozog. Megkockáztatom: a világ egyik, ha nem a legexkluzívabb autóbemutatóját hozták össze a szervezők.

Aki kicsit is érdeklődik az autótervezés és főleg a dizájn, illetve annak története iránt, annak a bázeli show maga lehet a mennyország. Kis részben persze szerepelnek korunk hiperautói (McLarenektől kezdve, Ferrarikon át rém ronda, de brutálgyors Bugattikig), de a bemutatott autók zöme a huszadik század autóiparának legszebb, legkreatívabb korszakait idézik meg.

Elég sok autóshow-t rendeznek a világban mindenfelé, bőven van hasonló profilú rendezvény is (még hazánkban is van 3-4 oldtimer kiállítás, bemutató, kupa miegymás), de a bázeli kiemelkedni látszik mind közül. A kurátorok egyfelől igyekeztek az igazán különleges, szó szerint páratlan autókra koncentrálni (koncepciók, prototípusok, luxusautók, technikai különlegességek, bizarr megoldások), másfelől a kiállító teret úgy alakították ki, hogy minden egyes autó megkaphassa a jól megérdemelt figyelmet és rivaldafényt. Itt nincsenek szorosan egymás mellé beállított, alig körüljárható autók, mindegyik szépség saját gyönyörűen bevilágított pódiumot kapott, a hatalmas, több ezer négyzetméteres, szellős kiállítótérben (a Messe Bazel emeleti csarnokairól van szó) remekül érvényesül a mintegy száz jármű mindegyike.

Az alábbi képek ízelítőt adnak a Grand Bazel 2018-ból, míg néhány további képes anyagban tematikusan is megmutatjuk majd a kiállítás legkülönlegesebb autóit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?