Ólom volt a Calcium-Sandoz pezsgőtablettákban

Calcium-Sandoz pezsgőtabletta nevű gyógyszert (OGYI-T-5254) vont ki a forgalomból az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet, az OGYÉI, mert a termékben a napi megengedett mennyiségnél több elemi (Pb) szennyeződést mértek a laboratóriumi vizsgálatban.

Magyarul:

túl sok Ólmot találtak benne

A szervezet határozata négy gyártási tételt érint (K1669, K1526, K0853, K0850), ám mint a közleményükből kiderült, a vizsgálat megkezdésekor csupán ez a négy tétel volt piaci forgalomban, szóval minden Calcium-Sandozt érintett az eset. 

Ezek a termékek jó ideje nem voltak kaphatók, hiszen az OGYÉI még május 18-án döntött arról, hogy felfüggeszti azok forgalmazását a vizsgálat lezárultáig.

Az érintett tételekkel kapcsolatban felmerült kockázatok és a gyógyszertől várható előnyök aránya oly módon változott meg, hogy kétségessé vált a gyógyszer biztonságos alkalmazhatósága.

- írta az OGYÉI

Az oldalról ajánljuk

  • Téli sport
Rajt-cél győzelemmel nyertek világkupát a rövidpályás gyorskorcsolyázók

A férfiak és a vegyesváltó is nyert Salt Lake City-ben.

tegnap, 08:26

  • Stenk
Magyarországra jön a Backstreet Boys

A kilencvenes évek népszerű fiúcsapata az új lemezével érkezik majd Budapestre.

november 9., 10:24

  • Kultúr
Meghalt Stan Lee, a Marvel atyja

A képregénypápát hétfő reggel szállították kórházba, ahol életét vesztette. 95 éves volt. Élete során legalább 361 karaktert alkotott, Pókember, Hulk, Thor és a többiek mind az ő gyermekei.

tegnap, 19:58

  • Gazdaság
Leszavazta a Fidesz, hogy a parlamentben foglalkozzanak a lakhatási problémákkal

Egy DK-s képviselő bizottságot akart létrehozni a területre, a kormánypárt szerint nem indokolt.

5 órája

  • Kultúr
Hát én most üvöltök

A hajléktalanokkal szembeni erőszak összefügg az új törvénnyel - állítja Röhrig Géza, akit a legtöbben az Oscar-díjas Saul fiából ismerhetnek. Bár folyamatosan dolgozik hollywoodi filmekben, elsősorban költőnek tartja magát. Új könyve ötven hajléktalan portréja, amit a Fedél Nélkül hajléktalan terjesztői árulnak. Röhrig a saját bőrén is megtapasztalta a hajléktalanságot Amerikában, később pedig egy hajléktalanszállón dolgozott évekig.

tegnap, 17:07