Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Szivárognak a részletek a Huawei Mate 20-ról

2018.09.11. 11:56

Alig lesz kávája az október 16-án megjelenő Huawei Mate 20 Pro mobilnak, ha hihetünk a kiszivárgott képeknek. A kijelző felbontása igen szokatlan, 1440×3120 pixeles, és ez egy újabb bizarr 19,5:9-es képaránnyal lepi meg a felhasználókat. Az egy fokozattal szerényebb Mate 20 kijelzője 1080×2240 pixeles és 18,7:9 képarányú.

Észrevehető a képeken a P20-énál jóval szélesebb bevágás, amire talán egy profibb arcfelismerő rendszer lehet a magyarázat, ám ennek a mibenlétét még nem ismerjük: lehet egyszerűen dupla kamerás rendszer, vagy infravörös alapú, mint amilyet a topligás Samsungokon és az iPhone X-en is megtalálunk.

mate-20-pro-dummy-pictured

A hátlapról készült képeken látható, hogy a Mate 20 Pro is három kamerát kap, akárcsak a P20 Pro, de az új mobilon mindegyik lencse középre kerül, L-alakban elrendezve. A hátlapon található meg az ujjlenyomat-olvasó is, pedig előkerültek olyan pletykák is, hogy a biometrikus szenzor a kijelzőbe lesz beépítve.

Egyedül az egészen biztos, hogy a Mate 20 a Huawei nagyon erős Kirin 980 csipkészletét kapja meg, az elsőként bejelentett 7 nanométeres gyártási technológiájú lapkát. Az összetevők méretének csökkenése jelentős energiamegtakarítással jár, miközben a Huawei azt állítja, hogy az új processzor teljesítménye 75 százalékkal nőtt a tavalyi Kirin 970-éhez képest.

Huawei-P20-Pro-Teknofilo.com-6b
Fotó: Teknofilo.com

Miután a Kirin 980-ba két mesterséges intelligenciás egység (NPU) került, a Mate 20 sokkal gördülékenyebben dolgozza majd fel az AI működéséhez szükséges adatokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?