Jolán
2 °C
4 °C

Bezár a Plex Cloud médialejátszó

2018.09.12. 08:45

A Plex Cloud szolgáltatást arra találták ki, hogy a Google Drive és a Dropbox tárhelyén lévő médiafájlokat távolról le tudjuk játszani az eszközeinken, mintha egy saját Netflix szolgáltatásunk lenne. A dolog úgy működik, hogy feltöltjük a saját fájljainkat az említett tárhelyekre - természetesen legális filmekről és sorozatokról van szó -, és ezeket játsszuk le mobilon, tévén vagy számítógépen. 

November 30-án bezár a szolgáltatás, mert a Plex nem találta meg a módját, hogy költséghatékonyan működtesse a rendszerét. A Cloud bétája 2016 végén indult el, és 2017 elején vált elérhetővé a szolgáltatás. 

Bár a fájlokat nem a Plex tárolja, még így is vannak költségei, mert a saját szervein kódolja át a médiafájlokat a megfelelő formátumba, hogy azokat le lehessen játszani. Az Android Authority szerint ezzel lehetett gondja a cégnek.

A döntés nem érinti a házi Plex szervereket, szóval aki a saját számítógépén tárolja a médiafájlokat, továbbra is hozzáfér azokhoz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?