Antal, Antónia
3 °C
9 °C

2 milliárd dollárt jótékonykodik el a világ leggazdagabb embere

2018.09.13. 20:21 Módosítva: 2018-09-13 20:21:26

Jeff Bezos, az Amazon vezére bejelentette, hogy kétmilliárd dollárt rak egy jótékonysági alapba, amivel a hajléktalanoknak akar segíteni, és a célok között új óvodák alapítása is szerepel, írja a BBC. A világ leggazdagabb embere Bezos Első Nap Alapnak nevezte el a jótékonysági alapot.

Bezos vagyonát 164 milliárd dollárra becsülik, ehhez képest sok bírálat érte, hogy nem jótékonykodik eleget. Bezos tavaly a Twitteren kért ötleteket, hogyan használhatná fel hatékonyan jótékony célra is vagyona egy részét.

A BBC hozzátette, hogy az eddig jótékonykodásra fordított pénzekkel Bezos még mindig messze elmarad más ismert dollármilliárdosok mögött: Bill Gates több tízmilliárd dollárt adományozott az alapítványának, Mark Zuckerberg pedig megígérte, hogy a Facebook-részvényeinek 99 százalékát a közjóért dolgozó szervezetnek ajánlja majd fel.

Bill Gates és Warren Buffett indítottak egy olyan kezdeményezést is, aminek a lényege, hogy a leggazdagabb embereket rávegyék arra, hogy vagyonuk felét jótékonykodásra ajánlják fel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!