Albert, Lipót
2 °C
12 °C

2 milliárd dollárt jótékonykodik el a világ leggazdagabb embere

2018.09.13. 20:21 Módosítva: 2018-09-13 20:21:26

Jeff Bezos, az Amazon vezére bejelentette, hogy kétmilliárd dollárt rak egy jótékonysági alapba, amivel a hajléktalanoknak akar segíteni, és a célok között új óvodák alapítása is szerepel, írja a BBC. A világ leggazdagabb embere Bezos Első Nap Alapnak nevezte el a jótékonysági alapot.

Bezos vagyonát 164 milliárd dollárra becsülik, ehhez képest sok bírálat érte, hogy nem jótékonykodik eleget. Bezos tavaly a Twitteren kért ötleteket, hogyan használhatná fel hatékonyan jótékony célra is vagyona egy részét.

A BBC hozzátette, hogy az eddig jótékonykodásra fordított pénzekkel Bezos még mindig messze elmarad más ismert dollármilliárdosok mögött: Bill Gates több tízmilliárd dollárt adományozott az alapítványának, Mark Zuckerberg pedig megígérte, hogy a Facebook-részvényeinek 99 százalékát a közjóért dolgozó szervezetnek ajánlja majd fel.

Bill Gates és Warren Buffett indítottak egy olyan kezdeményezést is, aminek a lényege, hogy a leggazdagabb embereket rávegyék arra, hogy vagyonuk felét jótékonykodásra ajánlják fel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?