Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

iPhone Xs: elitklubban van hazánk

2018.09.14. 11:45

Régóta mondják a hazai mobilszolgáltatók, hogy a hálózataik világszínvonalúak, és ez most megint bebizonyosodott. Mint azt megírtuk az iPhone Xs bemutatójáról készült cikkünkben, az új telefon akár két mobilszolgáltató hálózatára tud csatlakozni. Ezt azonban elég speciális módon oldotta meg az Apple:

az egyik kártya elektronikus eSIM, a másik hagyományos nanoSIM.

Kizárólag a Kínába szánt iPhone Xs Max modellekben lesz kéttálcás megoldás, mert ott valamiért nem támogatott az eSIM használata.

Világszerte sem lehet sok támogatója a szabványnak, az Apple legalábbis a weboldalán szeptember 14-én mindössze tíz ország tizennégy szolgáltatóját sorolja fel, köztük a Magyar Telekomot, amely egy általunk is kipróbált Huawei okosórával már használja az eSIM-et.

Persze a globális helyzet nagyban megváltozhat, mire az iPhone Xs a boltokba kerül.

Képernyőfotó 2018-09-14 - 11.31.18.png

Az elektronikus SIM kártya lényege az, hogy kisebb helyet igényel, és nagyon egyszerűen, alig pár lépésben megváltoztatható rajta a szolgáltató, és nem kell vékony pöcökkel kivarázsolni a SIM-tálcát a készülék testéből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?