Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Mi a közös a fuvarozásban és a rákkutatásban?

2018.09.14. 15:50

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége idén huszadik alkalommal osztotta ki az ágazat díjait a Menta konferencián.

Az Év IKT Menedzsere Csillag Péter lett, a Szilícium-völgy nagyágyúinak dolgozó budapesti Starchema adatbányász vállalkozás ügyvezető igazgatója.

Innovációs díjat a Turbine kapott, egy magyar startup, amelynek a tudósokból és informatikusokból összeverbuválódott csapata gépi intelligenciával gyógyítja a rákot.

Az év informatikai projektje a Waberer's International mesterséges intelligenciára épülő fejlesztése lett. A vállalkozás mesterséges intelligenciára (AI) bízta a fuvarszervezés teljes folyamatát, és ezáltal gyorsabbak lettek fuvarok, csökkentek a cég kiadásai és a károsanyag-kibocsátása, azaz javult a versenyképessége.

Az év digitális oktatási nagykövete Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. „Támogatásának és munkájának köszönhetően hazánk első digitális élményközpontjában, az Alba Innovárban a fehérvári fiatalok – szociális helyzettől függetlenül – ingyenesen ismerkedhetnek a digitális világgal” - írja az IVSZ közleménye.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?