Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beperelte a lepedofilozott búvár Elon Muskot

2018.09.17. 22:34

Beperelte a Tesla-vezér Elon Muskot Vernon Unsworth brit búvár, akit Musk azzal gyanúsított meg Twitterén, hogy pedofil - írja a CNN. 

A két férfi közötti csörte akkor kezdődött, amikor a Tesla legyártott pár mini-tengeralattjárót, a barlangba rekedt fiúk megmentésének segítésére. Unsworth akkor a CNN-nek azt mondta, hogy Musk akciója nem több egy olcsó reklámkampánynál, a járművek mentésre teljesen alkalmatlanok, és Musk dugja fel magának a tengeralattjáróit. 

Musk ezután Twitteren pedofíliával vádolta a búvárt. Bár az üzeneteket törölte, és később levélben is elnézést kért, szeptember elején megint elezdte a búvárt támadni. Akkor a Buzzfeed újságírójának azt mondta, hogy járjon utána jobban, hogy mi az igazság, ahelyett, hogy egy pedofilt véd. A jelenleg 63 éves férfit azzal vádolta, hogy pár éve egy akkor 12 éves gyereket vett feleségül, és hogy Thaiföldnek arra részére költözött, ami nem a barlangokról, hanem a gyerekkereskedelemről híres. Musk szerint az is furcsa, hogy a búvár eddig nem perelte be.

Unsworth ügyvédje, Mark Stephens szerint Musk épp a perek előkészítése közben fakadt ki, és a mostani kijelentéseivel csak újabb pontokkal bővíti az eddig is terjedelmes peranyagot. 

Stephens szerint Musk bárminemű bizonyíték hiányában vádaskodik, és az egész arról szól, hogy Musk “fénylő csöveit” nem használták a mentés során. Az ügyvéd szerint a búvár több mint 7 éve él élettársi kapcsolatban egy 40 éves thaiföldi nővel, akivel még Londonban találkozott. 

Musk azzal is vádolta a búvárt, hogy egyáltalán nem vett részt a mentésben, ami szintén nem tűnik igaznak. Bár a konkrét mentés során  Unsworth nem merült, de a barlangrendszert jól ismerte korábbi merülései miatt. Ismerte a Pattaya Beach néven ismert részt, ahol a focicsapatot és edzőjüket megtalálták, és ő hívta segítségül a két brit búvárt, akik megtalálták a focicsapatot. A mentésben résztvevő búvárok szerint Unsworth végig jelen volt a mentés alatt, és elengedhetetlen segítséget nyújtott. 

A focicsapat kálváriájáról szóló cikkeket tömörítő aktánkatitt találhatja.