Natália
1 °C
7 °C

Túlterheléses támadást indítottak külföldről a kormany.hu ellen

2018.09.17. 15:49

Egymást átfedve, három hullámban, nem magyarországi IP címekről elosztott túlterheléses (DDoS) támadás érte vasárnap 21:08-tól 22:32 -ig a kormany.hu-t. A támadás legjelentősebb időszaka 21:30 perc-21:50 perc között történt és az UDP protokollon a kormany.hu frontoldali infrastruktúra felé irányult, írja a Belügyminisztérium az MTI OS-nek küldött közleményében.

Mint írják, a minisztérium tavaly megvásárolt, letelepített és üzemeltetett DDoS védelmi eszközrendszere a külföldről érkező támadásokat sikeresen elhárította, az azokban aktívan résztvevő IP címek letiltása megtörtént. A támadások ideje alatt szolgáltatás-kiesés nem történt.

A DDoS közkedvelt online támadási forma, mert nagyon nehéz a forrását lenyomozni, és főleg rábizonyítani bárkire, hogy ő irányította az akciót. És fordítva is: egy esetleges üzemzavart könnyű túlterheléses támadásra hivatkozva elhallgatni. Hogy mennyire egyszerű, és milyen kevés erőforrásba kerül egy ilyen támadás, azt néhány éve magunk is kipróbáltuk:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?