Egy japán milliárdos mehet először Hold körüli utazásra

2018.09.18. 07:23 Módosítva: 2018.09.18. 07:23

Mezava Juszaku japán milliárdos lesz a SpaceX 2023-ra tervezett Hold körüli utazásának első magán ügyfele, jelentette be az amerikai űripari vállalkozás hétfőn Los Angelesben. A 42 éves Mezava a tervek szerint a még fejlesztés alatt álló Big Falcon Rocket (BRF) nevű rakétával tesz majd egy fordulót a Hold körül, amelyet mintegy 200 kilométerre fog megközelíteni, írja az MTI.

"Ez életem álma. Gyerekkoromtól fogva szerettem a Holdat" - mondta a Zozo nevű internetes divatcég vezetője, aki korábban egy punkzenekar dobosa volt. Mezava nem egyedül akar útra kelni a várhatóan egy hetes repülésre, hat-nyolc művészt is vinne magával, hogy a Föld és a Hold látványától ihletet kapjanak egy új alkotáshoz.

Elon Musk, a cég alapítója azt nem árulta el, hogy mennyibe kerül az út. Csak annyit mondott, hogy Mezava rengeteg pénzt fizet, amit a BRF fejlesztésére fordítanak.

Eddig összesen 24 ember járt a Holdnál, és az utolsó, 1972-es NASA-misszió, az Apollo-17 óta senki sem utazott oda.

A SpaceX 2017 elején bejelentette, hogy 2018-ban két utast visz Hold-körüli utazásra Falcon Heavy rakétájával, erre a turistaútra azonban nem került sor. A minden korábbi rakétánál nagyobb teljesítményű BFR a tervek szerint egyesíti magában a rakétát és az űrhajót.  • Hírek
  • Hírek