Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hogyan lesz a szemétből űrtechnika?

2018.09.18. 15:03

Ha látni akarjuk a jövő prototípusát, a buherátorok garázsaiban kellene körülnézni, ami lehetetlen küldetésnek ígérkezik. Éppen ezért szervezik meg minden évben Rómában a Maker Faire nevű rendezvényt, ahol robotok, űreszközök, futurisztikus ételek és más digitális álmok és ötletek mutatkoznak be több mint százezer négyzetméteren.

Az október 12-14-én megrendezett Maker Faire Rome fő témája a gazdasági körforgás lesz, aminek szerves része az újrahasznosítás, legyen szó akár kenderből 3D-ben nyomtatott bioműanyagról, rovarok által termelt gyógyszerekről, mocsokfeltakarító mikrobákról, vagy akár házi használatra szánt mini olajfinomítóról.

Az Apollo program közelgő 50. évfordulója miatt kitüntett figyelmet szentelnek a rendezvényen az űr meghódításának, és az Apollo űrhajókon használt legendás Apollo Guidance Computert Don Eyles fogja bemutatni, aki részt vett a NASA összes Holdra irányuló küldetésében.

Hogy valóban izgalmas innovációkat lássunk, arra a kurátornak felkért Massimo Banzi, az Arduino mikroszámítógép feltalálója jelent garanciát. Az biztos, hogy volt dolga a válogatással, ugyanis 61 országból több mint ezer projekt lesz látható.

A rendezvényről az Index is tudósít majd a Római Kereskedelmi Kamara meghívására.