Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Halálos áldozatokat szed a kolera Nigériában

2018.09.21. 15:10

Hatvanegy ember kolerafertőzésben meghalt, ötven másikat kórházban ápolnak Nigéria északkeleti Yobe államában, közölte pénteken a központi kormány. Az elmúlt két hónapban 906 koleramegbetegedést regisztráltak a hivatalos adatok szerint, írja az MTI. A helyi kormányzat járványhelyzetet hirdetett és közölte, hogy hat területen tapasztaltak megbetegedéseket a fertőzött víz miatt.

A kolera olyan súlyos kiszáradást okoz, amely folyadékpótlás nélkül pár órán belül halálos lehet. A baktérium a megfertőzött emberek székletével, hányásával és az ezzel szennyezett vízzel terjed, és a folyadék révén gyümölcsökön, zöldségeken is megtelepszik.

Muhammad Kawuwa egészségügyi biztos elmondta, Yobe állam egyes területeiről hasmenéses megbetegedésekről kaptak hírt, amelyekről a laboratóriumi vizsgálatok után bebizonyosodott, hogy kolerafertőzésre vezethetők vissza. A tisztségviselő úgy vélekedett, hogy a járvány az érintett területeken a közegészségügyi létesítmények hiányára, valamint arra vezethető vissza, hogy a heves esőzések miatt keletkezett árvizek az elmúlt időkben elárasztották a vízvételi helyeket.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO), a nigériai járványügyi központ és más helyi egészségügyi szervezetek jelenleg azon munkálkodnak, hogy hitelesen megállapítsák a járvány okát és felmérjék a szükséges ellenintézkedések mértékét.

Nigériában a rossz vízellátási rendszer miatt gyakori a kolerajárvány, különösen a sűrűn lakott területeken. Az év eleje óta 16 353 esetet regisztráltak - az illetékes hatóságok adatai szerint.