Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ökológiai katasztrófára figyelmeztetnek a brit környezetvédők

2018.09.22. 14:34

A környezetvédelem hiánya miatt ökológiai katasztrófa fenyegeti az Egyesült Királyságot, állítják a szakértők. Több őshonos állat populációja drasztikus mértékben lecsökkent, pár évtized múlva pedig teljesen eltűnhetnek. 

A környezetvédők szerint:

  • 38 ezer hegyi nyulat öltek meg skóciai vadászbirtokokon,
  • 44 millió madár tűnt el az elmúlt 40 évben,
  • a sünpopuláció 1950 és 1995 között 30 millióról 1,5 millióra csökkent.

Az állatok eltűnését elsősorban az okozza, hogy az emberek nem figyelnek oda a természetes élőhelyekre, mindent beépítenek utakkal és házakkal, illetve rengeteg mérget és vegyszert használnak a földeken.

A környezetvédők ezért létrehoztak egy 200 javaslatból álló listát, amivel szerintük meg lehet előzni az ökológiai katasztrófát. Illetve a kormány is ígéretet tett arra, hogy 2019 a környezetvédelem éve lesz, és kidolgozott egy 25 éves tervet, amely során fél millió hektárnyi területen hoznak létre a vadvilág számára ideális élőhelyeket.