Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nepálban kis híján megduplázódott a vadon élő tigrisek száma

2018.09.23. 14:58

Nepálban alig tíz év alatt megduplázódott a vadon élő tigrisek száma, ezzel pedig a Természetvédelmi Világszervezet (WWF) szerint meglehet az első olyan ország, ahol sikerül ezt a kitűzött célt elérni – írja az MTI.

Nepál lenyűgöző példát mutat arról, hogyan lehet elérni a célt. Azért sikerülhetett, mert ott megvan erre a politikai akarat.

– mondta el vasárnap Berlinben a WWF németországi igazgatója, Eberhard Brandes, kiemelve, hogy a dél-ázsiai országban a tigrisek élőhelyének védelmével kapcsolatos intézkedéseket következetesen végrehajtják.

A szervezet közlése szerint Nepálban 2009-ben még 121 vadon élő tigrist tartottak számon, jelenleg viszont

már 235 szabadon élő példány van az országban.

Ez egyébként azért is örvendetes, mert áprilisban még arról szóltak a hírek, hogy az állatok egymást pusztítják a területért és a zsákmányért folytatott harcban, akkor egy hónap alatt négy tigris halt meg az országban.

Száz éve még csaknem százezer tigris élt világszerte vadon, de a 2000-es évekre drasztikusan lecsökkent a populációjuk. A tigrisek kihalása elleni küzdelem mérföldköve volt az a 2010-ben Szentpéterváron tartott konferencia, amelyen annak a 13 országnak az állatvédői találkoztak, ahol még vadon élnek a nagymacskák.

Az érintett országok itt azt a célt tűzték ki, hogy megkétszerezik a tigrispopulációt, amivel 2022-re világszerte 6400 példányra nőne a vadon élő tigrisek száma.