Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Otthagyják az alapítói az Instagramot

2018.09.25. 09:27

Lemondott az Instagram két alapítója, Kevin Systrom és Mike Krieger, és a következő hetekben teljesen otthagyják a céget – írja a New York Times.

A több mint egymilliárdos felhasználói bázisú képmegosztó szolgáltatásnál Systrom volt eddig a vezérigazgató, Krieger pedig a technológiai igazgató. A közleményük szerint most pihenőre mennek, aztán pedig valamilyen új projekt felépítésébe kezdenek, de erről semmi többet nem árultak el.

A 2010-ben alapított Instagram anyacége, a Facebook épp viharos időket él, adatkezelési botrányok, álhírproblémák és az orosz információs hadviselés elleni tehetetlenség tépázza a renoméjukat. A 2012-ben egymilliárd dollárért felvásárolt Instagramot mindez viszonylag kevéssé érintette, a cég a Facebook egyik legnagyobb sikersztorija volt az elmúlt években.

A Techcrunch a forrásai alapján arról ír, hogy a távozás oka az lehetett, hogy bár a Facebook autonómiát ígért az Instagramnak, ez az évek során fokozatosan csökkent, ami egyre növekvő feszültséghez vezetett a két cég vezetése között. A folyamat részeként például az Instagram megbecsült elnökhelyettese, Kevin Weil átkerült a Facebookon belül létrehozott új blokkláncos részlegre. Az utóda, Adam Mosseri az anyacég vezetőségéből került ki, és állítólag nem jött ki túl jól a most távozó vezetőkkel. Mark Zuckerberggel általában megértették egymást, de a lap forrásai szerint vele is össze-összekülönböztek, például azzal kapcsolatban, hogy mennyire legyen átjárás a két platform között.

Nem az Instagram atyjai az elsők, aki mostanában otthagyták a Facebook által felvásárolt cégüket. Jan Koum, a Whatsapp társalapítója áprilisban állt fel, méghozzá a Facebookot is érintő Cambridge Analytica-botrány miatt. A már korábban távozó másik társalapító, Brian Acton ugyanezért szólította fel a felhasználókat, hogy töröljék a Facebookot.