Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Google meghajolt a kritikák előtt

2018.09.26. 16:28

A Google bejelentette, hogy újra elérhetővé teszik a lehetőséget, hogy a felhasználók bejelentkezés nélkül böngésszenek Chrome-ban – írja az Engadget.

Ahogy néhány napja mi is megírtuk, a Google egy aprónak tűnő, de fontos változtatást vezetett be a Chrome-ban: automatikusan bejelentkeztette a böngészőbe azokat, akik bejelentkeztek valamilyen Google-szolgáltatásba. Ez sokakból ellenérzést váltott ki, mert adatvédelmi okokból nem feltétlenül akartak volna élni ezzel a lehetőséggel, a cég viszont elvette a választás jogát, ráadásul erről nem is nagyon szólt. Bár a Google akkor közölte, hogy a változtatásnak éppen adatvédelmi okai voltak, ez sokakat nem nyugtatott meg.

Most viszont mégis visszavonulót fújt a cég: bejelentették, hogy bár továbbra is az új módi lesz az alapértelmezett, a következő verziótól, a Chrome 70-től kezdve bárki dönthet majd úgy, hogy kikapcsolja a webes bejelentkezések összekötését a böngészős bejelentkezéssel. Szintén kaptak kritikát amiatt, hogy a szinkronizálás állapota nem volt világosan látható, a következő verzióban ezt is egyértelműsítik, hogy a felhasználók rögtön tudják, a Google szinkronizálja-e az adataikat.