Judit
2 °C
7 °C

A SpaceX-szel megy a Holdra egy japán cég

2018.09.27. 08:33

A SpaceX segítségével indul a Hold felkutatására az ispace japán vállalkozás. A tokiói cég két holdmisszióra írt alá szerződést a SpaceX-szel – írja az MTI.

A SpaceX egy leszállóegységet és egy holdjárót fog a Holdra vinni Falcon 9-es rakétáján. A tervek szerint 2020-ban kerülnek az eszközök Hold körüli pályára, majd landolási kísérletet tesznek 2021 közepén.

Hakamada Takesi, az ispace vezetője elmondta, hogy cége és a SpaceX osztozik azon az elképzelésen, hogy egyszer majd lehetővé válik az embereknek az űrbéli élet. Reményei szerint az ispace a jövőben kormányoknak és magánügyfeleknek kínálhat majd szolgáltatásokat.

Gwynne Shotwell, az SpaceX elnöke kifejtette: a vállalkozás büszke arra, hogy a japánok őket választották ki első Hold-missziójukra. Az ispace nem közölt adatokat arról, milyen költségei lesznek a küldetésnek. Hakamada szerint azonban a cég már közel 95 millió dollárt gyűjtött össze befektetőktől.

Kapcsolódó SpaceX-Japán koprodukciós hír: a SpaceX vezetője, Elon Musk egy hete jelentette be, hogy Mezava Juszaku japán milliárdos lesz a 2023-ra tervezett, ötnapos Hold körüli utazásuk első magánügyfele.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?